Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Dra tillbaka bromsoken på en Toyota Sienna

Du måste dra tillbaka bromsok kolvarna på din Toyota Sienna när du byter dynor eller rotorer. Eftersom Siennas kan innehålla främre och bakre skivbromsar, detta gäller båda axlarna. Infällning kolvarna som kontaktar stödplatta av utombordaren pad gör plats för de nya, tjockare dynor eller rotorer. Att försöka tvinga en tjocklek på nya skivbromsar kan skada kolven, och med all sannolikhet skulle du ändå inte kunna få den på de nya bromsarna. Saker du behöver
hjulblock
Broms Baster vätska sug (eller en kalkon Baster) katalog Wheel lug skiftnyckel
Bil jack
stödbenet (er) från Metric box-end /open-end Blocknyckelsats
Spårskruvmejsel
Caliper krok eller bungee rep
bromsok kolv återställning verktyg eller en 6-tums C-clamp
Liten pick inställd
Bromsvätska

Visa fler instruktioner
1

Dra åt parkeringsbromsen på en plan hård yta om du arbetar på framaxeln av Toyota Sienna. Om du arbetar på bakaxeln, placera en hjulblocket framför ett av framdäcken på Sienna, och se till att fordonet är i växeln med nycklarna tas ur start.
2 < p> Öppna huven och ta bort ungefär hälften av vätskan från huvudcylindern bromsvätskebehållaren (på förarsidan brandvägg), med hjälp av en broms baster vätska sug eller en kalkon baster. Om du använder en kalkon Baster, aldrig låta det tillbaka till köket, bromsvätska är mycket giftigt. Sätt tillbaka locket på huvudcylindern.
3

Lossa hjulet klackarna på hjulet (er) som du avser att ersätta bromsarna eller ta bort bromsok, med hjulet klacken skiftnyckel. Vrid muttrarna 1/8 av en sväng, lyft axeln från Sienna med domkraften och sedan stödja bilen säkert på pallbockar. Avsluta demonteringen klackarna, ta sedan bort hjulen och ställ dem åt sidan.
4

Använd en metrisk fast nyckel för att hålla de två bromsok glidtapparna på plats medan du tar bort de två bromsok bultar med en box-end skiftnyckel. Vrid skruvarna moturs för att skruva loss dem.
5

försiktigt bända bromsok utanför kuddar och bromsok montering montering som omfamnar rotorn. Stöd bromsok till suspensionen spiralfjädern med en krok eller bungee rep för att säkerställa att det inte dingla från gummit hydraulisk broms slang.
6

komprimera bromsok kolv, med bromsok Reset Tool eller 6 -tums C-klämman. Det finns några sätt du kan göra detta. Du kan använda en av de gamla kuddar som en skyddande barriär mellan den önskade dra tillbaka verktyget och kolven i bromsoket så att du inte skadar den. Du kan också placera en liten träbit mot kolven. Du kan också placera den drivande borrningen i Tvingfäste inuti den ihåliga kolven medan toppen av klämman sitter mot insidan hölje av tjocklek. I vilket fall som helst, dra åt klämman långsamt tills bromsok kolven är helt indragen i hålet.
7

Avlägsna tillbakadragande verktyget och inspektera skyddande bromsok kolv boot. Ofta när komprimera bromsok kolvarna, kan boot få luft instängd den, förvränga sin position. Om det behövs, använd en liten pick inställd på att dra boot bort från kolven i äventyras plats, och låta den instängda luften att fly och återställa boot ordentligt. Peta inte ett hål i gummistövel med plockningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57834.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.