Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar skivbromsklossar på en 2002 Toyota Tacoma

The 2002 Tacoma kommer i motorstorlekar varierande från 2.4L till 3.4l med 4 cylinder eller V-6 motor. Den har korta hytter, manskapshytter och utökade sängar. Denna truck är helt anpassningsbara och är en stor åktur för dess kostnad. Den har en riktigt bra bränsleekonomi för mickar och kan hålla sin egen mot jämförbara lastbilar. Den Tacoma är utrustad med skivbromsar, vilket gör att byta bromsar för at-home mekaniker enkel. Bromsar bör bytas var 3 till 6 månader eller tidigare om du märker tecken på slitage som skrikande eller tag. Saker du behöver
Däck järn
Ordet jack
Jack står
träklossar
C-klämma eller hammare med en smal handtag
Visa fler instruktioner

1

Lossa muttrarna. Vrid muttrarna ½ varv motsols för att lossa dem. Ta inte bort dem. Placera träblock bakom de bakre hjulen på bilen.
2

Lyft upp pickupen. Placera golvet jack under stödstag som löper längs kanten på undersidan av ramen. Höj trucken nog att låta däcken att lossna. Placera domkraften under samma stagen att domkraften använder.
3

bort däcken. Avsluta ta bort muttrarna och sedan helt ta bort däcket.
4

bort bromsbeläggen. Bromsbeläggen hålls i av metallklämmor som kan dras bort av bromsoket. Se till att notera orientering klippen innan du tar bort dem så att du kan installera om dem på rätt sätt.
5

Komprimera bromsoket. Tjockleken är cylindern i mitten av bromsen monteringsfästet. Att komprimera placera handtaget på hammaren mot den och tryck. Om det inte rör sig, kan du komprimera den med C-clamp.
6

Montera nya bromsbelägg. De nya bromsbelägg passar in där de gamla togs bort från. Slip dem och sedan lägga klippen igen.
7

Sätt tillbaka däcket på och sänka bilen. Dra åt hjulmuttrarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57686.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.