Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man använder en avdragare

Remskivor typiskt pressas på axlarna som de montera. Den yttre diametern av skaftet är något större än den inre diametern av remskivan hålet, vilket ger en störning eller "tryck på" passform som gör avlägsnande för hand omöjligt. Pulley avdragare har fingrar som hakar på en bekväm kant och stöds av ett nav. En stor gängad arbour går genom centrum av navet och bär på änden av remskivan axel vilket tillåter de komponenter som ska stödjas och ger en långsam, stadig och till och med tryck som skall användas till remskivan. Saker du behöver
avdragare satt Sida 2 stora skiftnycklar
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

Ställ upp avdragare. Modell-specifika avdragare kommer att vara redo att använda, men den vanligare "generiska" avdragare kommer att ha flera alternativ. Orient avdragaren fingrarna för att dra på utsidan eller insidan (beroende på vilket som är lämpligt för tillämpning) i remskivan och dra åt finger-bultar. Montera den gängade spindeln i navet, spetsiga änden på fingret sidan av navet.
2

Placera avdragaren framför remskivan och engagera fingrarna med remskivan. Håll avdragaren på plats med ena handen och skruva spindeln tills den kommer i kontakt med änden av remskiva axeln.
3

Håll navet i läge mot vridmomentet i bersån med en av de nycklar. De flesta avdragare har en mutter-formad chef med lägenheter för att underlätta detta. Applicera vridmoment till arbor axeln med den andra skiftnyckel vid muttern-formade området i änden av avdragaren motsatt den spetsiga änden. Sakta vridmoment bersån medan motstående avdragaren tendens att rotera med den första nyckel. Som The Arbor pressar på axeln, navet och dess fingrar röra sig bort från axeln och bär remskivan med den. Fortsätt att vrida spindeln tills remskivan dyker fri, sedan lossa remskivan från fingrarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60074.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.