Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Instruktioner för en momentnyckel

En momentnyckel tillämpar en exakt mängd trycket på bultarna för att fästa dem utan att över eller under åtdragning dem. Mekanik använder vridmoment multiplikatorer för att dra bultarna till specifikationer med mindre stress och tid. Vridmoment multiplikatorer minska mängden varv på en bult genom deras förhållande. A 05:01 ranson momentnyckel gör: 1/5 av det belopp varv på en skiftnyckel för att uppnå rätt moment specifikationen. Saker du behöver
Vridmoment specifikationer
Kalkylator Review Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Bestäm vridmoment specifikationer för objektet för att dra åt. Ägarmanualer och manualer mekaniker för motorcyklar och fordon levererar vridmoment specifikationer.
2

Dela vridmoment specifikation av momentnyckel. Till exempel, om en bult kräver 20 foot pounds vridmoment och vridmomentet multiplikatorn är en 05:01-förhållande, dividera 20 genom 5 att få fyra som vridmomentet multiplikator.
3

tag en momentnyckel i mitten av verktyget med ena handen och vrid änden av handtaget till "4" märket för 4 foot pounds av trycket.
4

Placera momentnyckel på bulten för att dra åt med stöd arm vidrör en massiv metalldel för hållbarhet. Den fasta metalldel kan vara antingen inuti stödarmen eller till vänster av stödarmen.
5

Placera vridmomentnyckeln i toppen av vridmomentet multiplikator.
6 < p> Vrid momentnyckeln medurs för att dra åt bulten. Sluta vrida momentnyckeln så snart ett klickande ljud hörs.
7

bort momentnyckeln genom att dra den rakt utåt från momentnyckel.
8

Dra vridmoment multiplikator rakt ut att ta bort det från bulten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60615.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.