Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Byte av slang Servostyrning i en 1995 Lincoln Continental

Servostyrning har gjort att hålla kontrollen över bilen och göra snabba vänder mycket lättare med åren. Din 1995 Lincoln Continental använder ett styrsystem som kallas snäckväxel eller styrväxeln, att flytta en Pitman arm som förflyttar resten av styrinrättningen att få hjulen att svänga åt vänster eller höger. Slangar bär hydraulvätska mellan servopumpen och växellådan. När en av dessa slangar utvecklar en läcka, ska den bytas ut så snart som möjligt för att minska risken för skador på systemet. Saker du behöver
dräneringskärlet
Medium rak skruvmejsel
Flare skiftnyckel uppsättning
Ny servostyrning slang
Styrservoolja
Visa fler instruktioner

1

Ta makten cap steering pump och oljestickan genom att vrida det moturs. Placera drain pan under servopumpen.
2

Lossa klamman lågtrycksslangen till baksidan av servopumpen. Ta tag i lågtrycksslangen och vridning samtidigt dra den av inloppsnippeln. Placera slangen så att det rinner in i pannan. Avlägsna lågtrycksslangen från styrväxeln genom att vrida den moturs med en flare skiftnyckel. Vända denna process för att ersätta lågtrycksslang.
3

Avlägsna högtrycksslang genom att lossa muttern kontakten flare med en skiftnyckel flänsmuttern. Avsluta lossa flänsmuttern hand. Placera änden så slangen rinner ut i pannan. Avlägsna kopplingen flänsmutter på baksidan av servopumpen. Vända denna process att byta ut högtrycksslangen.
4

Dra lågt tryck ordentligt med skruvmejseln och lågt tryck och högt tryck nötter flare med nyckeln flänsmuttern.
5

Fyll servopumpen med ren vätska. Starta motorn och vrid långsamt ratten så långt det går i båda riktningarna fem eller sex gånger för att räkna ut alla luftbubblor. Du kommer att höra ett morrande eller bubblande ljud när detta händer. Detta ljud kommer att minska eller försvinna när all luft renas. Kontrollera och fyll på pumpen vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62144.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.