Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar en Knock Sensor i ett 1997 Subaru Impreza

Motorn knackar detonator (knock sensor) i 1997 Subaru Impreza är utformad för att upptäcka oregelbundna högfrekventa vibrationer och är en enkel ersättare reparation för att utföra. En felaktig knock sensor gör att kontrollen ljuset att komma på, signalerar oregelbundna detonation (förbränning) problem. Denna onormala misständning orsakar knackningssensorn att producera ett "smattrande" ljud vid aggressiv acceleration, vilket signalerar en förbränning problem. Underlåtenhet att ersätta en felaktig knock sensor kan orsaka dålig bränsleekonomi och stora motorskador. Saker du behöver
ersätter knackningssensor skiftnyckel
Hylsnyckelsats
Razor eller spackel
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven på bilen och lokalisera knackningssensor. Den är monterad på den övre baksidan av motorblocket (topplock) under inter-cooler enhet.
2

Koppla inter-cooler enheten genom att ta bort de fyra skruvarna som håller fast inter-kylare till det övre grenröret. Lossa gasreglaget rör kroppen intag fäst vid inter-kylaren. Ta försiktigt bort den inter-cooler enheten och lägg den åt sidan.
3

Lossa plug-in elektrisk kabel på sensorn för hand. Ta den enda monteringsbulten beläget i centrum av sensorn med en spärr och 3/8-tums socket. Knacka försiktigt på sensorn med en hammare som behövs för att bryta förseglingen.
4

försiktigt bort gamla knackningssensorn och skrapa bort den bebyggda skräp på motorblocket med en rakkniv eller spackelspade.

5

Montera sensorn ersättare knock på motorblocket. Sätt i centrumskruven och dra åt den på plats med hylsnyckel. Anslut elkabeln till den nya sensorn för hand.
6

Installera mellan kylaren och fäst den på plats med bultar. Återanslut gasreglaget rör kroppen intag och fäst den på plats med sin skruv-typ rörklämma.
7

Lossa batterikablarna med en hylsnyckel och låta den förbli frånkopplad under flera timmar för att återställa den elektriska systemet.
8

Anslut batteriet efter flera timmar och starta motorn. Utför en provkörning, gör snabba accelerationer när du lyssnar på ett "skallrande" som signal från sensorn. Kontrollera för att se om check engine lampan förblir släckt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61061.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.