Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter generatorn på en Kia Sportage

Den Kia Sportage har två motoralternativ, en 2,0-liters och en 2,7-liters. Beroende på motor, det finns olika generator fästpunkterna och remdrift. Den 2,0-liters spänner generatorremmen genom att vrida generatorn mot bandet. Den 2,7-liters monterar generatorn i ett stationärt läge och har en remspännare som håller en konstant spänning appliceras på bandet. Den 2,0-liters monterar generatorn på den nedre högra sidan av motorn medan den 2,7-liters är på nedre vänstra. Saker du behöver
3/8-tums socket set
Skruvmejselsats
Wrench in
Pry-bar
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven på Kia Sportage och ta bort den negativa batterikabeln med en skiftnyckel. Lokalisera generatorn antingen på den nedre högra eller nedre vänstra sidan. Koppla från växelströmsgeneratorns utgång på baksidan av generatorn genom att ta bort låsmuttern. Dra tråden av stiftet. Lossa kontaktstycket generatorn kontroll. Tryck nedåt på snäpplåsande bygeln och dra ut kontakten direkt ut.
2

Lossa generatorn bältet genom att bända med bältessträckare fram och glider bort remmen från generatorns remskiva eller lossa den övre bulten och lägre svängbult och trycka generatorn inåt. Detta kommer att lossa bältet för enkel borttagning.
3

bort generatorn genom att skruva loss de övre och undre bultarna och dra generatorn ur sin plats igen. Båda generator montering stilar hålls på plats med endast två fästen.
4

Installera den nya generatorn i sin respektive plats och montera det nedre fästet bulten. Dra inte åt bulten. Montera den övre bulten för hand. Installera den utgående kabeln och anslut kontrollen i uttaget. På den 2,7-liters, dra åt generatorns fästbultar, spak remspännaren tillbaka och installera bältet. Försiktigt lossa remspännaren mot bandet. För 2,0-liters, installera om remmen på generatorn och med en bändjärn, bända generatorn tillbaka placera spänningen på remmen. Dra den övre justeringsskruven följt av den nedre bulten.
5

Sätt tillbaka batterikabeln tillbaka till den negativa batteripolen. Starta Sportage och kontrollera generatorns utgång genom att titta generatorns mätare på instrumentbrädan. Rev motorn något för att se till att behandlingen på mätaren ökar. Sänk huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60920.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.