Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man identifierar en Chevy Block

Den lilla-blocket Chevy motorn har producerats i flera varianter i över 50 år, vilket gör den till en av de enklaste motorerna att bygga och hitta delar till. Men eftersom det finns så många olika modeller, om du stöter på ett motorblock som du vill använda i ett projekt, måste du räkna ut vad år och storlek blocket är. Lyckligtvis finns det några enkla sätt att ID en Chevy motorblocket. Saker du behöver
Wire renare borste
/avfettningsmedel
Visa fler instruktioner
1

Leta motorn gjutning numret på baksidan av blocket, där en sändning skulle bultas fast. Använd stålborste och avfettningsmedel om du behöver rensa upp området för att tydligt läsa siffrorna.
2

Notera numret på blocket med papper och penna. Typiskt kommer det särdrag förskjutningen av motorn, vanligtvis i liter. Till exempel, om den läser "5.7l," blocket är en 350 kubik-tums motor.
3

Leta dynan på framsidan av motorn, som ligger precis bakom där generatorn eller vattenpumpen är monterad, strax nedanför huvudet. Använd avfettningsmedel och stålborste för att städa upp platsen om det behövs.
4

Skriv numret ner med papper och penna. Detta nummer kan refereras på Mortec webbplats (se "Referenser"), där de har varje gjutning antalet någonsin använts refereras. Det finns bokstavligen hundratals av dessa siffror.
5

Notera om det finns ett "CE" framför koden på framsidan av blocket. Detta står vanligen för "Crate motor" och används för att referera till eftermarknaden motorn säljs direkt från fabriken eller en del hus. Om motorblocket du tittar på är i ett fordon, innebär detta att motorn ersattes någon gång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60015.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.