Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en bakre trumma på en Ford Focus

Den bakre trumman på en Ford Focus är vad bromsbackarna driva mot att bromsa bilen. Bromsbelägget, en så kallad "sko", sitter inne i "trumman." När du trycker på bromspedalen, skjuter hydraulvätska skon mot insidan av trumman för att bromsa bilen ner. Över tiden, kan trumman bli slitna, och du kanske måste byta ut den. Saker du behöver
Tire skiftnyckel
Hammer
Jack
2 pallbockar
Rag
Bromsdelar Cleaner Review Momentnyckel
Ny bromstrumma

Visa fler instruktioner
1

Bryt muttrarna löst på bakhjulen med däck skiftnyckel. Lossa, men ta inte bort muttrarna. Du försöker bara att göra det lättare att lossa muttrarna när bilen är igång vid den här punkten.
2

Sälj bil på första växeln, om ditt fokus är en standard. Om det inte är, så kommer det redan att vara i parken. Placera bilens nödbromsen på.
3

Palla upp bilen. Det finns en bakre jack punkt belägen bakom stammen. Du kommer att vara stöttning på ramen.
4

Place två pallbockar, en på varje sida, på de nypa svetsar i den bakre delen av fordonet. Du kan också placera pallbockar under ramen på bilen i baksätet. Sänk bilen på pallbockar och kontrollera att bilen är stabil.
5

Ta bort muttrarna och hjul.
6

Ta bort de fyra skruvarna som håller spindeln. Du kan behöva slå på trumman för att det ska lossna på grund av bromsdamm, rost och korrosion runt slemhinnan i trumman, och du kommer att behöva för att slå loss den. Ta din hammare och träffade sidan av trumman hela vägen runt.
7

Avlägsna trumman när den blir löst.
8

Inspektera bromsbackar, fjädrar och stövlar för slitage. Spraya alla delar, inklusive den nya bromstrumman, med bromsdelar renare för att avlägsna eventuella föroreningar. När allt ser okej, placera den nya trumman över bromsen. Install är den omvända för flytt.
9

Sätt hjulet igen och dra åt muttrarna delvis. Kontrollera att hjulet sitter fast mot bromstrumman församling, men dra inte åt dem hela vägen. Också, dra åt muttrarna i ett korsvis. Till exempel, dra åt en mutter och dra sedan åt muttern motsatsen till det.
10

Sänk bilen tillbaka till marken. Dra åt muttrarna med 100 fot-lb. med samma korsvis du använt tidigare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57177.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.