Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur att demontera en bil

Demontering en bil tar tid och ansträngning, men kan vara värt besväret om planerar att använda delar från ett fordon för att återställa en annan eller att sälja med vinst. Junkyards gör merparten av sin inkomst genom att köpa bilar för pennies på dollarn, demontering bilar för delar och ge individer möjlighet att köpa delarna till rabatterade priser. Pengar betalas för enskilda delar ladorna mer än vad som skulle betalas för bilen som helhet. För att demontera en bil, få en mängd verktyg och gott om utrymme att arbeta. De verktyg som behövs är beroende av framtida planer för demonterade bilen. Saker du behöver
Engine hissa
Stor arbetsyta
Jack
pallbockar
skiftnycklar
uttag
Ratchet
Hammer
Skruvmejslar
Saw
pry barer
Bultsax
Razor kniv
skärbrännare
Visa fler instruktioner
1

koppla bort allt. För att säkert ta isär en bil, ta bort huven koppla bort batteriet, kablar motor, slangar och bälten. Skär de flesta kontakter och ledningar med rakkniv kniv, utan att använda kablar för något annat. Töm motorn och avsändande vätskor, olja och vatten undvika att göra en enda röra. De vätskefyllda delar drain genom att ta bort en slang eller plugg från motorn och systemet från vilken de härrör.
2

Attach motor till motor hissa. Unbolt motorfästen. Använd motorlyft att ta bort motorn från bilen.
3

Ta bort alla andra mekaniska delar för att spara eller sälja, såsom överföring, kylare, generator och avgas komponenter. Ta din tid unbolting och extrahera olika delar och bitar av bilen. Ta bort de flesta delar med en hylsnyckel, men använd skruvmejslar, hammare och bänd barer att ta bort bitar som fastnat eller svåra att utvinna.
4

bort däck och fälgar med stöttning upp bilen och placera den på pallbockar. Använd en rörtång för att ta bort muttrarna från däck. Dra däck och fälgar från bilen. Ta bort bromsen, koppla bort alla slangar och skruva isär bromsarna, hämta rotorerna.
5

Demontera kroppen. Unbolt bilens framskärmar och använd en skruvmejsel eller skiftnyckel för att ta bort dörrarna från sina gångjärn. Använd en skärbrännare för att ta bort karossdelar och taket.
6

Unbolt och ta bort bilens interiör. Dra upp mattan för att exponera golvbrädorna. Vid det här laget bör du vara ner till en ram. Om du vill att helt avveckla ram använder skärbrännare för att skära det som återstår av bilen i hanterbara bitar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60792.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.