Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vad gör en Stall Converter?

Ett stall omvandlare (även känd som en "momentomvandlare") är en fluidumkopplaren används mellan en motor och drivanordning för att förhindra att motorn stannar vid låga varvtal. Används i stället för en traditionell koppling har stall omvandlare utvecklats från en enkel anordning av bekvämlighet till en integrerad del av varje modern bils bränsleekonomi strategi. Basic Function

turbin matas med kraft från motorn för att flytta vätska genom bladen i turbin. En andra turbinen svarar genom att vrida sina blad i samma riktning, men något långsammare än den första, alltså överföra makt.
Fluid Transfer

första momentomvandlare använde tryckluft och en serie av ventiler för att överföra kraft. Detta ersattes med vätska, eftersom det inte komprimera och inte ändrar tätheten med hastighet vägen luften gör.
Converter Ineffektivitet

Eftersom det spelar 't kompress som luft, den vätska som används i dessa kopplingar är mycket effektivare, men små interna läckage orsakar en förlust av makt mellan motor och växellåda.
Lock-up omvandlare

Modern omvandlare bekämpa denna effektförlust och dess samstämmiga förlust i MPG med hjälp av en intern koppling att låsa motorn och transmissionen vid ett givet varvtal.
Högre Stall
< p> Engagera hjulen vid högre varvtal tillåter motorn att komma djupare in i dess makt-bandet innan du tar på en belastning, vilket ökar accelerationen. Addera Performance omvandlare

Prestanda momentomvandlare tillåter lite mer slirning innan det inleder överföringen, vilket ökar accelerationen men minskar körsträcka och ofta transmission livslängd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59992.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.