Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man använder ett verktyg Clutch Alignment

Använda en koppling-justeringsredskap är nödvändigt för att centrera kopplingslamellen perfekt under tryckplattan, vilket blir bultad till svänghjulet. Utan användning av verktyget blir det ytterst svårt att rikta in splines i kopplingslamellen med piloten-bärande hålet i svänghjulet. I allmänhet kommer en pilotverktyg av nylon medföljer en kopplingssats. I avsaknad av ett sådant verktyg, är en universell koppling justeringsredskap finns på bildelar butiker. Saker du behöver
Clutch justeringsredskap
Ratchet Uppsättning sockets
Visa fler instruktioner
1

Håll kopplingslamellen med centrum fjädrar utåt , bort från svänghjulet. Lägg märke till avfasningen är på ena sidan av skivans centrum. Det är viktigt att göra denna åtskillnad så den högra sidan av kopplingen är vänd mot svänghjulet.
2

Infoga kopplingen justeringsredskapet genom våren sidan av kopplingslamellen.

3

Håll skivan våren-side-out mot svänghjulet och för in verktyget kopplingen anpassningen till styrlager hålet i svänghjulet. Håll verktyget kopplingen anpassningen i pilothålet, skjut kopplingslamellen mot svänghjulet så det är flush.
4

Ta bort handen från kopplingspedalen justeringsredskap och plocka upp tryckplattan och lägga fästbultar inom räckhåll. Skivan är tungt och tröttsamt att hålla, så gör bultarna lätt att nå är ett bra drag. Svänghjulet har två anpassningen dubbar som passar genom två motsvarande hål i den yttre flänsen på tryckplattan. Center tryckplattan på svänghjulet och vrid sakta tills svänghjulet dubbar ange inriktningshål i tryckplattan flänsen.
5

Montera bultarna i tryckplattan löst. Ta justeringsredskap och skjut den hem igen. Åt fästskruvarna i tryckplattan med en socket. Dra åt bultarna i ett "X" mönster. Återkalla justeringsredskapet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60705.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.