Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter stötdämpare

Om du har dåliga stötdämpare, är chansen, du har lite ont i ryggen också. Det beror på störningar är väsentlig för god åkkomfort. Så om de är dåliga, är det dags att byta ut dem. Det låter som en svår uppgift, men egentligen, kan det göras på cirka 10 minuter med enkla handverktyg. För detta exempel, vi gör jobbet på en 2002 Toyota Tacoma, men processen är liknande för många andra bilar och lastbilar. Saker du behöver
skruvnyckel som
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Replacement chocker
Saxar
Visa fler instruktioner
1

krypa under den bakre delen av fordonet och leta reda på chocker. Förarens sida en är monterad på den bakre delen av axel, och den passagerarsidan chock är monterad på den främre sidan av axeln. Botten av förarsidan chock med användning av 3 /
2

Unbolt 8-tums Ratchet och uttag.
3

unbolt toppen av chocken med en skiftnyckel. Om du tappar reservdäck med beståndet utrustningen, kan det vara lite lättare, men den är tillgänglig med en skiftnyckel.
4

Placera den nya chocken på översta fästet. Det finns en rem som går runt den chock för att hålla den komprimeras. Håll det bifogas om möjligt, eftersom det kommer att göra ominstallation lättare. Skruva fast övre fästet med skiftnyckel.
5

Håll botten av chocken i linje med botten montering och klippa bandet och samtidigt stödja chocken. Det kommer att expandera ganska snabbt, så medan den pressar ut, håll ner i chock och leder den till slut nedre fästet. Om du missar det, oroa dig inte. Bara komprimera chocken upp med din arm, och placera den i fästet.
6

Bolt botten av chocken på plats med hjälp av fabriken hårdvara.
7

Repeat processen på passagerarsidan, och jobbet är gjort.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59971.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.