Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man reparerar elbromsarna

Any bilreparationer involverar bromssystemet måste göras enligt exakta riktningar. Stor uppmärksamhet på detaljer och förmåga att göra både mekaniskt och elektriskt arbete behövs för att reparera elektriska bromsar. Testning kommer att innebära att vi använder en voltmeter och förstå driften av bromsbackar, bromsok och magnetventiler. Denna reparation innebär att elsystemet endast och behandlar inte byta bromsbackar eller kuddar. Den genomsnittliga helgen mekaniker kan utföra denna reparation i cirka tre timmar. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Jack
Wheel lug skiftnyckel
Volt /Ohmmeter
skruvmejsel kit
Wrench
Visa fler instruktioner

1

Sätt på skyddsglasögon. Leta reda på elektrisk broms omkopplare, vanligen under huven ansluten till bromsledningen eller bromspedalen koppling, till skillnad från hydrauliska bromsar som ansluter till huvudcylindern och använd vätska. Inspektera två eller fyra kablarna till den och se till att de är tätt säkrade och i gott skick.
2

Ställ en voltmeter till 12-volt och placera den positiva ledningen från voltmetern på en av de terminaler på bromsomkopplaren med sin krokodilklämmor och minuskabeln på en bra plats som är ansluten till den negativa sidan av batteriet. Flytta positiva voltmeter ledningen till den andra terminalen Om voltmetern visar 12 volt eller någon spänning.
3

Läs voltmetern som en hjälpare håller ner bromspedalen i ca 10 sekunder. Voltmetern ska läsa 12 volt.
4

Omvänd de positiva och negativa bly platser på voltmetern om ingen spänning visas då återigen be din hjälpare att använda bromspedalen. Byt bromsomkopplare om ingen spänning läsa medan bromspedalen används.
5

bort navkapseln och mycket lätt lossa muttrarna på problemet hjulet om bromsomkopplaren fungerade korrekt. Placera domkraften under axeln och lyft hjulet. Avlägsna muttrarna ända sedan bort hjulet från navet.
6

Lossa bromstrumman, om sådan finns, och några plattor eller täcker blockera åtkomst till solenoiden (s). Ta inte bort solenoiderna. Placera voltmetern positiva ledningen till den positiva polen på solenoiden och minuskabeln på minuspolen och instruera din hjälpare manövrera bromsar. Upprepa proceduren vid varje solenoid och varje hjul om voltmetern läser 12 volt och solenoiden fungerar korrekt. Upprepa proceduren tills alla solenoider har testats.
7

Byt ut magnetventil som inte fungerar om voltmetern visade 12 volt på sina terminaler när bromspedalen hölls i 10 sekunder. Kontrollera anslutningar och ledningar mellan solenoiden och bromsomkopplaren Om ingen spänning visades när bromspedalen var deprimerad.
8

Vrid upp hjulet för hand efter alla tester och reparationer har slutförts, och har din hjälpare driva bromspedalen i minst 10 sekunder, observera om hjulet stannar abrupt när bromsen ansätts. Sätt ihop alla komponenter som togs bort och testa de andra hjulen "stoppa förmåga på samma sätt. Upprepa de elektriska tester och reparationer till någon broms solenoid som inte fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58384.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.