Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar Luftbromsar

Luft bromsar kan hittas på de flesta typer av semi-lastbilar. Air bromsar är bromsbackarna som komprimerar till insidan av en bromstrumma att stoppa bakhjulen från svarvning. Över tiden, kan överdriven användning av luftbromsar orsaka bromsbackarna att bära ner. När bromsen skon tjocklek bär till 1/8 tum, byt bromsbackarna så snart som möjligt för att förhindra skador på bromstrumman. Saker du behöver
stoppklossar
hydraulisk domkraft
Jack står
Air kompressor
3/4-tums luft mutterdragare
3/4-tums kontakter
1 /2-tums spärrnyckel
1/2-tums enhet socket uppsättning
Bromsfjäder borttagningsverktyg
New luftbroms skor
Handheld slägga
Visa fler instruktioner

1

Park din bil på en plan yta och stäng av motorn. Dra reglaget luftbroms ut för att ställa luftbromsar. Position stoppklossar bakom och framför framhjulen. Lossa luftbromsar genom att trycka in den luftbroms ratten.
2

Placera den hydrauliska domkraften under mitten av bakaxeln. Palla upp bakaxeln och placera pallbockar under bakaxeln ca 12 inches bort från varje Bakhjulsnavet plattan. Sänk bakaxeln på toppen av både pallbockar och lämna uttaget på plats.
3

Lossa och ta bort muttrarna från en av de bakre hjulen med en luft mutterdragare och en uttaget. Dra av hjulen och placera dem nära arbetsområdet. Flytta till den andra sidan av bakaxeln, och lossa och ta bort muttrarna med mutterdragare och uttag. Dra hjulen av och placera dem nära arbetsområdet.
4

Skjut under bakaxeln och leta bromsnyckeln som är monterad på bakaxeln. Bromsjusteraren har en justering bult som spänner och drar bromsbackarna bort från bromstrumman. Vrid justeringsbulten på baksidan av de bromsregulatorer moturs för att dra tillbaka bromsbackarna bort från ytan av bromstrumman. Detta kommer att göra det lättare att ta bort och installera de nya skorna luftbroms. Upprepa denna process för både bromsregulatorer på bakaxeln.
5

Dra bromstrumman från förarsidan nav bakhjulet först och placera den på marken. Ta bort bromsbackarna genom att ta bort de övre och nedre fjädrarna bromsback med bromsvajer våren borttagningsverktyg. Placera fjädrarna på marken nära arbetsområdet. Dra på toppen av bromsbackarna tills de är separerade. Placera de gamla skorna luftbroms på marken i närheten av arbetsområdet.
6

Placera de nya bromsbackarna på bromsbackarna fästplattan. Placera bromsbackarna så att toppen av bromsbackarna är placerade mot fästbulten och botten av bromsbackarna är placerade mot bromsskon justeringsanordningen. Sätt tillbaka fjädrarna bromsback till toppen och botten av bromsbackarna med bromsfjädern verktyget.
7

Tryck bromstrumman helt över bromsbackarna. Skjut tillbaka hjulen på bromstrumman och skruva muttrarna på tätt. Slutför dra åt muttrarna med luft Mutterdragare och uttag. Flytta till den andra sidan av bakaxeln och upprepa samma procedur för att ta bort de gamla bromsbackarna och installera de nya.
8

Jack tillbaka upp bakaxeln med domkraften och ta bort jack står. Sänk bakaxeln till marken. Dra jack ut från under bakaxeln och placera den under den främre bakaxeln. Upprepa samma process för att ta bort de gamla bromsbackar och installera de nya på den främre bakaxeln.
9

Palla upp den främre bakaxeln och ta bort domkraften. Sänk den främre bakaxeln och ta bort domkraften. Skjut under lastbilen och justera varje bromsback till rätt avstånd från bromstrumman. Vänd varje slack bult justering justering medurs med en spärr och en socket tills bromsbackarna pressas till ytan av bromstrumman. När bromsklossarna är komprimerade, kommer justerbulten sluta snurra. Vrid justerbultar moturs mellan 1/4- till 1/2-turn att ställa bromsbackarna till rätt avstånd från ytan av bromstrumman.
10

Crank motorn tillbaka upp och tillåta lufttrycket byggs upp till minst 120 psi. Dra reglaget luftbroms ut i cirka fem sekunder och sedan trycka in den på att avsluta inställning av bromsbackarna till bromstrumman. Ta bort stoppklossar. Kör trucken runt för att testa de nya luftbromsar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59223.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.