Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Byt luftfilter för en 2008 Honda CRV

En bils motor behöver ren luft att andas, och luftfiltret arbetar för att separat damm och andra föroreningar från luften för att förhindra motorskador. När ett luftfilter blir igensatt och smutsig, mindre luft kan passera igenom till motorn och det kan börja påverka bilens gas körsträcka. Som en allmän regel bör din Honda CRV luftfilter bytas en gång per år eller var 12.000 miles. Även om du inte vet mycket om bilar, kan du köpa ett nytt luftfilter från en Biltema för ca $ 10 och göra ersättning själv på bara några minuter. Instruktioner
1

Stäng av CRV och låt motorn svalna några minuter, sedan höja huven och leta efter luftfiltret höljet. Höljet är en svart plastlåda till höger om motorn som har en stor tub fäst vid den.
2

Lossa klämmorna som håller luftfiltret hölje stängt. Du kan behöva använda en smörkniv eller annat tunt verktyg för att bända klippen öppen. Lyft upp den övre delen av huset och du kommer att se luftfiltret, vilket kan vara vit, gul eller orange, och är gjord av papper i ett dragspel form med gummi list.
3

Ta bort det gamla luftfiltret och knacka försiktigt på kanten, om dammet börjar falla ut, innebär att filtret grundligt är igensatt med smuts och behöver bytas ut. Om ingen smuts ramlar ur filtret och det ser inte mycket smutsig, kan du kanske hålla det lite längre tid innan du byter den.
4

Plocka upp alla blad som du hittar inne i plasten hölje. Använd en hand vakuum eller en trasa för att rensa ut något mindre skräp som du hittar så att din rena nya luftfiltret kan gå in i ett rent hölje.
5

Ta det nya luftfiltret ur förpackningen och placera den i huset, och se till att placera den på exakt samma sätt som det gamla filtret var placerad. Tryck nedåt på gummi kanter för att kontrollera att den är i tätt innan du stänger locket på luftfiltret höljet, säkra klippen, och stänga huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61313.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.