Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Inspektera Leder Automobile Ball

En framvagnen har massor av rörliga delar, som alla är viktiga för att hålla saker tillsammans. För vertikal rörelse, gör kulleden jobbet för att se till de övre bärarmarna kan lyfta upp och ner och låt spindeln rotera med styrningen, men om de blir löst eller inte smörjas ordentligt får de medge annan rörelse, vilket onormalt däckslitage och instabila hanteringsförhållanden. Inspektera kulleder bör göras varannan månad som en del av rutinmässigt underhåll. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp framsidan av fordonet med hjälp domkraften och säkra den på pallbockar. Se till att bilen är säker på pallbockar innan du kryper under den. Ta bort de främre hjulen med däcket järn och placera dem åt sidan, ur arbetsytan.
2

Lokalisera de övre och undre kulleder på fjädring. Den övre kulleden är monterad på de övre bärarmarna och är bultad till spindeln. Den nedre kulled typiskt pekar i motsatt riktning som den övre kulleden och är monterad i spindeln samt.
3

Shine ficklampan på kulleden och inspektera gummi boot på kulleden för Revor. Den gummistövel håller kulleden fettet på plats som smörjer leden och håller den i skick. Kängan bör vara lite svullet i utseende, eftersom den är fylld med fett. Om det inte är, eller om bagageutrymmet finns en tår, kan den behöva bytas ut.
4

Håll sidorna av bromsrotorn med händerna och dra och skjut in och ut, försöker Skaka suspensionen så våldsamt som möjligt. Se om du känner något spel i kulleden när du skjuter in eller ut. Kulleden bör inte ha någon rörelse när man trycker spindeln in mot motorn och ut mot fender. Om den gör det, måste den bytas ut.
5

tillbaka hjulen med hjälp av däck järn och lyft bilen av domkraften står med domkraften.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60064.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.