Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du justerar bromsregulatorer på släpvagnsbromsar

Korrekt justering av bromsregulatorer är väsentliga för funktionaliteten av släpets bromsar. Bromsnycklar kompensera för normalt slitage av break foder. Bromsjusteraren är en arm fäst vid en tryckstång på bromsanordningen. Utföra en slak justeringsmedel helt enkelt justera tryckstången i luftkammaren till inom en förutbestämd tolerans, för att få optimal bromsprestanda. Saker du behöver
hjulblock eller pallbockar
krita
skruvmejsel
Korrekt storlek skiftnyckel för bromsregulator
Visa fler instruktioner
Hur Justera bromsregulatorer på släpvagnsbromsar
1

Innan du börjar din inställning, är det viktigt att blockera hjulen för att förhindra att vagnen rör sig. Det bästa sättet att undvika rörelser är att höja fordonet på pallbockar under justeringen. Har bromssystemet vid fullt tryck, sänk nödbromsen, och skjut i luften ventilen, därigenom frigöra bromsarna. Lyssna efter eventuella luftläckage, eftersom de kan minska din bromsförmåga.

Med en bit krita, markera tryckstången där den lämnar luftkammare.
2

hjälp av en skruvmejsel hävstångseffekt, drar tryckstången ur luften kammaren, och mät från krita linje till luftkammare. Som visar dig "slaglängd", något mer än tre fjärdedelar av en tum skulle innebära bromsarna behöver en justering
3

Lokalisera den manuella bromsjusteraren bult.. Den förbinder s-cam till luftkammaren på axelhuset med tryckstången. Användning av lämplig storlek skiftnyckel, vrid bromsjusteraren. Titta på s-cam för att se vilken riktning det går att säkerställa att du justerar den på rätt sätt. Du kan berätta för dig är att justera det på fel sätt om tryckstången drar ur luften kammaren.

Fortsätt åtdragning tills du känner motstånd, vilket innebär att du har dragit bromsbeläggen till trumman.

4

Omvänd bromsjusteranordningen en fjärdedel till hälften av ett varv för att sätta lite avstånd mellan trumman och beläggen.
5

trycksätta systemet och bromsar användning av normalt tryck. Du får inte ha mer än en tiondel av en tum mellan bromsbeläggen och trumman, och det bör inte vara mer än 2 inches av resor i tryckstångsslaget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57384.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.