Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsbackar på en Pajero

När det gäller säkerhetsdetaljer, fungerande bromsar är förmodligen en av de viktigaste komponenterna i en personbil. Medan expert mekaniker inte råd att du fyller någon broms arbete på din egen bil, kan du göra det om du ägna stor uppmärksamhet åt den broms komponenter när du arbetar. Byte av bromsbackar på en Mitsubishi Pajero är inte olikt ersätta dem på någon annan bil, trots att Pajero har flera unika mekaniska egenskaper som faktor i jobbet. Att veta vad som väntar kommer att byta bromsbackarna i din Pajero en accomplishable uppgift. Saker du behöver
Mitsubishi-levererat däck järn
rörtång
2,5 ton jack
jackstands
Penetrerande olja
Returfjäder borttagningsverktyg
Wire snips
Momentnyckel
Bromsrengöringsmedel
Tänger
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Ta bort navkapslar och knäcka nötter på framhjulen på din Pajero med en rörtång . Det är viktigt att knäcka eller lossa muttrarna på hjulen innan du försöker skruva dem helt.
2

Höj din Pajero upp på en 2,5 tons domkraft och stöd bilen med två jackstands.

Billiga 3

Lossa muttrarna på förarsidan framhjul och ta bort hjulet och däcket.
4

Spray framhjulet nav med en penetrerande olja och låt oljan sitta i flera minuter. Penetrerande olja är en låg viskositet smörjmedel som gör att du kan skruva rostiga bultar och skruvar, det kan köpas på lokal hårdvara eller bildelar butiker
5

bort klämmorna som håller befintliga bromstrumman. på plats, skruva av två förankring skruvar som fäster trumman på bilen. Du kan behöva klippa klipp med ett par av tråd skärmklipp.
6

bort bromstrumman.
7

Spray bromstrumman samt dess anslutningspunkter till bilen med broms renare. Detta kommer att ta bort överflödigt skräp, smuts och olja från den mekanism, vilket gör det lättare att både ta bort och byta bromsbackarna.
8

Ta bort de gamla bromsbackens returfjäder med skon retur verktyget borttagning specialitet. En returfjäder specialitet verktyg är särskilt utformade för att avlägsna bromsbackens returfjäder. Det ser väldigt lik en skruvmejsel i övergripande design och det kan förvärvas på din lokala bildelar butik.
9

Tryck skons lastappen samtidigt bort hållaren fjädrarna.
10

Ta bort de gamla skorna genom att dra dem utåt från trumman från båda skorna, som om du försöker öppna en hunds mun som hakade på bromstrumman.
11

Fäst den nya bromsbackar på motsatt sätt som du tog bort dem.
12

Tryck skons lastappen samtidigt fästa den nya hållaren fjädrarna.
13

Återkoppla nya återvändande bromsvajer ring.
14

Återkoppla bromstrumman din Pajero genom att ersätta de förankring skruvar och clips hållare.
15

Upprepa dessa steg på varje hjul som du behöver byta bromsbackarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58477.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.