Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar Frambroms på en 2000 Dodge Dakota 4X4

De 2000 Dodge Dakota 4X4 har skivbromsar på framhjulen. Bromsarna bör inspekteras för slitage och servas regelbundet. Tecken på slitage inkluderar en slipning eller skrikande ljud vid inbromsning. Om bromsarna inte ersätts i tid, kan det påverka din Dakota bromsprestanda och potentiellt skada vissa bromskomponenter. De steg som används för att installera de främre bromsarna på Dakota kan användas på de flesta andra fordon som gjorts av Dodge. Saker du behöver
Bromsbelägg
Tvingfäste
mekaniker tråd
3/8-tums spärrnyckel
T45 Torx socket
Golv jack
Jack står
rörtång
Visa fler instruktioner
bort det gamla Bromsar
1

Öppna huven och koppla bort den negativa batterikabeln för att undvika elektriska stötar. Lossa muttrarna på hjulet med en rörtång. Använd en domkraft för att lyfta fordonet högt nog så att de främre hjulen är upplyfta från marken. Stabilisera Dakota genom att placera pallbockar under ramen.
2

Avlägsna muttrarna från hjulet med rörtång. Ta tag i hjulet och dra bort axeln. Bromsoket och rotor kommer att exponeras.
3

Använd en 3/8-tums spärrnyckel med en T-45 Torx-fattning för att ta bort de två bromsok bultar. Dra åt bultarna ur bromsok och skjut bromsok från rotorn. Använd mekaniker tråd för att avbryta bromsok på en spiralfjäder eller annan upphängningskomponent.
4

Bänd gamla bromsbelägg ur bromsok med en platt skruvmejsel och ta bort klämmorna från dynorna. Placera en av de gamla kuddar mot bromsok kolv och använda en C-klämma för att trycka kolven i bromsoket hus. Addera Installera nya bromsar
5

Fäst klämmorna till de nya bromsbeläggen och placera bromsbelägg inuti okhus. Avlägsna mekaniker tråd från bromsok och skjut tillbaka över rotorn.
6

Sätt bromsok bultar och dra åt dem med 3/8-tums enhet ratchet och T-45 Torx-fattning. Montera hjulen på axeln och sätt tillbaka muttrarna med sina dubbar för hand.
7

Avlägsna domkraften och sänka Dakota. Dra åt hjulmuttrarna med rörtång. Anslut den negativa terminalen kabeln till batteriet och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58653.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.