Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Har Rotorer måste vändas i en broms jobb?

Många garage kommer rutinmässigt utför en rotor resurfacing med varje broms tjänsten. En undersökning av broms tjänsten specifikationer och tekniska bulletiner från biltillverkarna visar att medan rotorn renovering kan vara ett kostnadseffektivt sätt att hantera mindre rotor skador, behöver det inte göras i varje broms service. Rotor Scoring
p Det är vanligt att åsar och skårlinjer att bära in bromsrotorn med tiden, men de flesta tillverkare anser att biglinjer som är mindre än 0,06 inches i djupet inte behöver tas upp av rotorn resurfacing. Addera Disc tjockleksvariation

Olika delar av rotorn kommer att bära i olika takt. Över tid kan detta innebära att högre slitage områden kommer att bli tunnare än resten av rotorn. De flesta tillverkare anser inte att en rotor renovering krävs, såvida detta tjockleksvariation överstiger 0.001 inches.
Rotor Run-out

Termen "kast "avser mängden av wobble i rotorn som det visar. Detta kan bero på skevhet av rotorn, eller att rotorn inte är monterad helt rakt på navet. Tillverkarna rekommenderar generellt att en rotor som inte är monterad direkt på navet korrigeras genom mellanlägg av rotorn istället renovering. Om kastet är mindre än 0,003 inches är resurfacing krävs inte i alla fall.
Övergripande Rotor Tjocklek

Rotor resurfacing allmänhet kommer att resultera i avlägsnande av 0,005 till 0,01 inches av material från varje sida av rotorn. Detta kommer att minska den totala rotorn tjocklek genom dubbla denna summa om varje sida har återuppstått som den borde vara. Om resurfacing sker vid varje broms service då rotorn livslängd förkortas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58581.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.