Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Fördelarna med en manuell växellåda

Fordon utrustade med en automatisk eller manuell växellåda. Båda typerna ger fördelar över den andra, och varje sändning typ erbjuder olika mängder av kontroll över fordonets motor. Högre motoreffekt

En manuell växellåda utnyttjar mer av en motors effekt än en automatisk växellåda. En motor parat sig till en manuell växellåda kan uppnå högre varvtal än den skulle om parad med en automatisk växellåda, och denna högre rpm måluppfyllelse i ökad motoreffekt.
Förbättrad bränsleekonomi

Genom att tillåta mer precisa transmissionsväxlingar och större kontroll över motorns varvtal, gör en manuell växellåda fordon motor för att få något högre bränsleekonomi än en automatisk växellåda.
större motorkontroll

En manuell växellåda möjliggör en drivrutin till bättre kontroll motorns effekt och vridmoment genom att tillåta överföring växling vid praktiskt taget alla varvtal från nästan varje växel. En automatisk växellåda har satt växling mönster som ger mycket lite spelrum när det gäller hur och när man ska flytta.
Billigare att underhålla /reparera
sändningar

Manuella, i allmänhet , är billigare att reparera och underhålla än automatiska växellådor, som utnyttjar många fler delar, en del av dem dyrt, att påverka de mer sofistikerade automatiska växlingsmekanismerna.
Tillåter Vehicle Från och med dött batteri

Ett fordon utrustat med en manuell växellåda kan startas även med ett dött batteri. Fordonet placeras i växeln med nedtryckt koppling. Bilen skjuts (oftast för hand) bakifrån, och efter att fordonet får tillräckligt med rullande ögonblick, är kopplingen frigörs, eller poppade, då fordonet startar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59932.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.