Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Tecken på att en bil batteriet är dött

En av de vanligaste missförstånden om fordonen är förvirring över de viktigaste uppgifter och egenskaper hos batterier kontra generatorer. Varje dag bilister är strandsatta längs sidan av vägen med en bil som har kört fast under körning. Batteriet är snabbt fördömas och försök att starta bilen och hålla den igång är fruktlösa. Indikationer
p Det finns flera indikatorer som är varningar om hotande misslyckande av ett bilbatteri. Om motorn stängs över långsamt när den startas, innebär det oftast att en cell i batteriet är dött eller inte producerar. Ett batteri som är mycket låg då kvar över natten och har en svår tid att vrida motorn, men fungerar bra resten av dagen signalerar förestående batterifel. Ett batteri som är lågt i vatten i en eller flera celler kan snart misslyckas. Addera Batteri Makeup

Ett batteri består av en serie av celler som producerar spänning och öka strömstyrkan. Alla celler tagna tillsammans leverera den annonserade strömstyrka. Om batteriet har 650 kallstart, är denna siffra alla celler kollektivt. Om någon av cellerna slits ut, sjunker strömstyrkan av markant. Detta är den vanligaste typen av fel. Batteriet kommer fortfarande producera rätt spänning även med den minskning av strömstyrkan.
Batteri storlekar och identifikationer

Varje batteri kommer att ha ett klistermärke på sin topp med en CCA siffra, såsom CCA 650. Detta betyder att batteriet har förmågan att sätta ut 650 ampere under 30 sekunder vid 0 grader Fahrenheit. Den viktigaste beteckning är RC siffran på dekalen. Detta är den reservkapacitet i form av tid att batteriet kan köra fordonet i händelse av en växelströmsgenerator misslyckande. Det anger hur länge batteriet kan producera 25 ampere tills den sjunker under 10,5 volt. I en nödsituation som en misslyckad generator, kan det göra stor skillnad i hur långt fordonet kan färdas. Den fysiska storleken och formen på batteriet är identifierad som gruppnummer, såsom en grupp 35 och så vidare. Det kommer att finnas ett stämplat i tillverkningsdatum på sidan av batteriet.
Batteri kräver

Starta ett fordon kräver mycket strömstyrka, medan driva en motor som är igång tar väldigt liten strömstyrka. En annan indikator på ett dåligt batteri har en kortsluten cell i batteriet. I detta fall kommer fordonets batteri vara extremt låg eller döda på morgonen eller efter sitter under en tidsperiod. När fordonet startas med hjälp av ett hopp eller batteriladdaren och batteriet åter laddas, kan det tyckas okej för resten av dagen tills det är kvar för en tidsperiod. Med andra ord kommer den kort i en eller flera av cellerna tömma batteriet långsamt under en tidsperiod.
Kontrollera en Batteri för Servicability

Det enklaste och mest effektiva sättet att kontrollera ett batteri är med en vanlig voltmeter. Vrid voltmetern till 20 volt och satte den röda kabeln till den positiva ledningen på batteriet och den svarta kabeln till den negativa polen. Spänningen bör visa 12,5 till 12,75 volt. Om det inte är i området, först kontrollera vattennivån i batteriet och korrigera vid behov. Ladda batteriet eller hoppa starta bilen. Kontrollera spänningen över batteriet igen med motorn igång. Titta och se om generatorn arbetar för att leverera spänning och ladda batteriet. Spänningen bör nu vara 14,5 eller mycket nära. Nu slå på luftkonditioneringen och belysningen huvudet för att se om spänningen är densamma eller mycket nära. Om spänningen är 13,5 eller mindre, är generatorn dålig och orsaka att batteriet ser dåligt eftersom generatorn inte laddar batteriet. Om generatorn är bra, nu en cell kontroll i batteriet är i sin ordning. Stäng av motorn. En hjälpare kommer att behövas vid denna kontroll. Har hjälparen starta motorn när du betalar strikt uppmärksamhet på voltmetern. När startmotorn är inkopplad, om spänningen sjunker under 10 volt betyder det att en cell är dålig och batteriet behöver bytas.
Viktig information

batteri liknar ett glas vatten. Glaset, när den är full, har en komplett laddning. När bilen startas är det som att hälla en fjärdedel av vattnet ur glaset. För att fylla glaset med vatten är glaset placeras under en kran och fyll med en långsam dropp. Detsamma gäller här i så mycket som ett batteri laddas ur snabbt, men tar lång tid att ladda. Batteriet börjar bara bilen och generatorn tar över och levererar all spänning som används i bilen och även laddar batteriet. Om en bil stannar och startar inte igen när du kör på vägen, eller efter parkering, är den mest sannolika orsaken fel på generatorn. När detta händer, är att bilen körs enbart på batteriet. Ett bra batteri kan driva en bil i 30 till 40 minuter på ett säkert sätt så länge som luftkonditionering och lamporna är släckta. När batteriet blir urladdat och generatorn inte fungerar, laddar batteriet endast kommer att göra det möjligt att flytta bilen av vägen. Kom ihåg att det kommer att ta ganska lång tid att ladda batteriet för att ens köra bilen i några minuter. Jumping motorn gör ingen bra eftersom så snart startkabeln bort batteriet kommer att dö igen. Generatorn måste bytas. Starta aldrig en bil med en ny generator och ett dött batteri. Den dött batteri gör att generatorn överhettas och förstöra sig själv. Ladda alltid batteriet först.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59933.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.