Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man monterar en lång block motor

I motsats till vad vissa tror, ​​är skillnaden mellan en kort-blocket och lång-block motor inte längden på motorn. I själva verket finns det tre sätt att beställa en motor. En komplett motor är precis vad namnet dragit slutsatsen, en komplett motor redo att installera. En kort blocket är den nedre halvan av motorn. Det innefattar motorblocket, vevaxel, kolvar och vevstakar. En lång block är en kort block som redan har huvudena och kamaxel installerade. Om motorn omfattar tidpunkten växel, är kamaxeln timing in när motorn kommer. Resten av motorn kräver montering av teknikern. Saker du behöver
Motor hissa
Svänghjul
Motor stå
packning i insugsröret
insugningsröret
packningar ventilkåpan
Valve täcker
Verktygssats
Exhaust mångfaldiga packningar
avgasgrenrör
Permitex packning tätningsmedel
Timing packning
transmissionskåpan
Vattenpump packning
Vattenpump
Termostatpackning
termostat
vevaxelremskiva och
Motoroljefilter
motorsumpen upptagningsrör
Oil pan gasket
Oljetråg
Generator fäste
Servostyrning pump fäste
Luftkonditionering kompressor fäste
Starter
Visa fler instruktioner
1

Fäst kedjorna av en motor hissa den långa blocket genom att köra bultar genom kedjorna och in i topplocken där insugningsröret bultarna normalt går. Lyft motorn med lyften. Fäst svänghjulet till vevaxeln på baksidan av motorn. Montera det långa blocket på en motor stativ med bultar motorn till monter på baksidan av motorn där överföringen normalt monterar. Koppla motorn hissa.
2

Installera en ny packning insugningsrör. Ställ insugningsröret /förgasaraggregat på insugningsröret packning. Skruva i skruvarna insugningsröret och vridmoment dem till fabriken specifikationer med de verktyg som krävs för att göra jobbet och en momentnyckel från en verktygslåda.
3

Måla passande yta av en ventil täcka med Permitex. Sätt en packning ventilkåpa i ventilkåpan och måla den med Permitex. Ställ in ventilkåpan på toppen av cylinderhuvudet. Skjut bultarna ventilkåpan genom ventilkåpan och ventilkåpan packning. Trä dem i topplocket för hand. Dra åt bultarna och dra åt dem till fabriken specifikationer. Upprepa för den andra ventilkåpan.
4

Slip ett avgasgrenrör bult genom ett av monteringshålen i vardera änden av grenröret från utsidan av grenröret. Skjut en Grenrörspackning över de två bultarna. Starta bultarna i topplocket. Sätt de resterande bultar avgas grenrör genom monteringshålen och grenrörspackning, trä dem i topplocket, dra åt och dra åt dem till fabriken specifikationer. Upprepa för den andra avgasgrenrör, om tillämpligt.
5

Måla timing hålen täcker bult och området mellan hålen med Permitex packning tätningsmedel. Måla passytan av transmissionskåpan där det fäster motorn med Permitex. Applicera packningen transmissionskåpan till tätningsmedlet. Skjut en bult transmissionskåpan genom transmissionskåpan och timing packning. Trä bulten i sitt hål på framsidan av motorn. Montera en bult efter att skjuta den genom transmissionskåpan och packning. Upprepa för resten av bultarna transmissionskåpan. Dra åt alla bultar och dra åt dem till fabriken specifikationer.
6

Måla passytan av vattenpumpen med Permitex packning tätningsmedel. Skjut en bult vattenpump genom endera änden av vattenpumpen. Slip packningen vattenpump under de två bultarna. Trä bultarna i hålen i transmissionskåpan. Trä de återstående vattenpumpens skruvar till transmissionskåpan.
7

Sätt termostaten i termostaten montera ovanpå vattenpumpen. Måla termostaten mount s anliggningsytorna med Permitex. Placera termostaten packningen på Permitex. Måla termostathuset med Permitex. Lay termostathuset på toppen av termostaten mount i vattenpumpen och fäst den med termostaten bultarna.
8

Fäst vevaxelremskiva till vevaxeln.
9

Smörj oljefiltret packning och snurrar den på oljefiltret mount. Dra åt oljefiltret.
10

Vrid motorn i motor stativet så att det är upp och ner.
11

Fäst röret oljetråget till motorblocket.
12

Måla oljeytan pan parning på motorblocket, den bakre ramlageröverfallet och främre ramlageröverfallet förekommande fall, med Permitex. Ställ en packning oljetråg på Permitex. Se till att alla hål i packningen linje med hålen i blocket. Måla passytan på oljetråget med Permitex packning lim. Ställ oljetråget på motorblocket, se till att packningen inte rör sig och att alla hål linje mellan oljetråget, oljetråg packning och motorblocket. Börja alla bultar oljetråget i motorblocket och dra åt dem för hand. Dra åt bultarna oljetråget fabriken specifikationer, i den ordning som rekommenderas av fabriken.
13

Vrid motorn i stativet så att det är rätt sida upp.
14

Fäst generatorn, servostyrning och luftkonditionering kompressor fästen till motorn. Dra inte åt bultarna.
15

Montera startmotorn, monteringen är klar för den långa-block motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62199.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.