Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur ofta ska Bromsbelägg ändras?

Det är viktigt att hålla ditt bromssystemet i tiptop form för att undvika fel på bromsarna. Den minst kostsamma delen av bromssystemet att ersätta är bromsbeläggen. Bromsbelägg bär inte ut i en viss tid eftersom många faktorer spelar en roll i slitage, inklusive stop and go trafik och bilanvändning i allmänhet. Tumregeln för byte av bromsbelägg är att regelbundet kontrollera dina bromsbelägg och ersätta dem när de bär på en viss tjocklek. Schema rutinmässiga bromsundersökningar månad. Visuell inspektion
p Det finns två sätt att veta om din bromsbelägg måste bytas. Först kan du titta på dem för att se om de är slitna. I många bilar, kan du se bromsbeläggen när du står vid framdäcket. Titta igenom öppningarna fälgen för att se bromsbeläggen (se "resurser" för bilden). Titta på tjockleken på bromsbelägget. Om det är mindre än 1/4 tum, måste du byta bromsbelägg snart. Om den är mindre än 1/8 tum, byt ut den nu. Om den är större än 1/4 tum, behöver du inte byta bromsen pad.If du inte kan se bromsbelägg genom att titta genom fälgar, då du kommer att behöva ta bort hjulet för att se att systemet bromsaggregatet. Palla upp bilen och ta av hjulet eller ta bilen till bilverkstad och be mekanikern att läsa dina bromsbelägg. Mekanikern kommer att berätta om du behöver bromsbelägg och kan utföra uppgiften för dig också.
Lyssna

andra sätt att berätta om du behöver bromsbelägg är genom att lyssna på din bil när du bromsar medan du kör. Bromsbelägg har ett säkerhetssystem inbyggt i sin design, de gör ett ljud när de blir tunna nog att du behöver byta dem. Detta ljud är ett skrikigt skrika som du hör när du bromsar. Om du hör detta ljud för första gången, har du ett par veckor för att ersätta dina kuddar. Men förr är bättre så byt bromsarna så snart som möjligt när du börjar höra bromsbeläggens skrika för att undvika dyrare skador på bromssystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57250.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.