Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar Bromsbelägg i en Honda Accord 1996

Byta bromsbelägg på 1996 Honda Accord är en nödvändig reparation efter Normalt slitage förhållanden (vanligen mellan 20.000 och 35.000 miles, i genomsnitt). De 1996 Accord erbjuder framhjul skivbromsar och kan erbjuda antingen bakre skiva eller bak trumbromsar. Medan byta dynorna på endera axeln är ganska lika, de främre dynorna arbeta upp till 75 procent av den bromsförmåga och kommer att kräva mer frekvent utbyte. Saker du behöver
Bromsvätska hävert
Lug nut skiftnyckel
Jack
Jack står (2) katalog Metric fast nyckel satt
tågända eller bungee rep
Små pry bar
12-tums kanal lås eller 4-tums C-klämma
stålborste
antikärvningsmedel
Replacement Bromsbeläggssats
Momentnyckel och socket set
Bromsvätska

Visa fler instruktioner
1

Park överenskommelsen på ett jämnt och hårt underlag och sedan dra åt parkeringsbromsen (bara om att ersätta främre bromsbelägg, parkeringsbromsen åtdragen kommer att hindra de bakre bromsok från tas bort för att byta ut de bakre bromsbelägg).
2

Öppna huven och använd en ren bromsanordning vätska hävert för att ta bort hälften av bromsvätska från huvudcylindern. Släng vätskan enligt EPA reglerna i din stad eller stat. Sätt på locket till huvudcylindern.
3

Bryt hjulmuttrarna löst på axeln du avser att byta bromsbeläggen genom att vrida dem 1/4 varv moturs med en lug skiftnyckel.
4

Hissa bilen med en domkraft och placera pallbockar under främre eller bakre skenorna ram, respektive. Slutför bort hjulmuttrarna och ta bort hjulen.
5

Ta bort den nedre bromsok bolt med en metrisk ringnyckel och sedan bända bromsok fram och bort från dynorna, hållare och rotor montering, användning av små spett. Stöd bromsok på fjädring chassi, med en längd av rep eller bungee rep för att behålla den.
6

Pressa bromsok kolv inåt med en 12-tums par kanal lås, eller en 4-tums C-clamp.
7

Ta bort elektroderna från bromsok fästet. Om det behövs, använd den lilla brytjärnet att avsätta dem från fästet.
8

försiktigt bända pad trotjänare från fästet. (I händelse av byte kuddar kit inte är utrustade med ersättande hållare, måste du återanvända dem.) Rengör ovansidan av hållarna med en stålborste för att ta bort rost, bromsdamm och andra synliga korrosiva.

9

Byt ut hållarna (eller installera nya, om tillämpligt) och sedan använda ett tunt lager antikärvningsmedel till kontaktpunkterna i hallarna, där flikarna dynorna sitter.

10

Installera de nya dynorna i bromsoket fästet. Var noga med att tillämpa stick-on shims först, om sådan finns (vissa ersätter pads komma med satsat på shims). Sätt dynorna i fästena, så att förslitningsavkännare (om sådan finns) är placerade på toppen av dynan (s).
11

Lossa bromsok från tågända eller bungee rep, och rikta in den över dynorna och rotor montering. Byt nedre bromsok bulten och dra åt den med nyckel. Upprepa proceduren pad ersättare för den andra sidan av samma axel.
12

Byt hjulen och hjulmuttrar. Dra åt hjulmuttrarna så att de är fast mot hjulnavet, och sedan använda domkraft för att lyfta Accord tillräckligt hög för att extrahera pallbockar (en sida i taget),. Sedan sänka fordonet sakta till marken

13

Använd momentnyckel och uttag för att dra åt muttrarna i ett alternativt, korsvis, till 80-fot pounds.
14

Pump foten bromspedalen inne i bilen tills den känns fast. Kontrollera igen vätskan i huvudcylindern och tillsätt endast nya och rena bromsvätska till reservoaren till råga på full nivå.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57842.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.