Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man reparerar frambromsarna på en 1998 Saturn

Saturnus är känd för prisvärda och säkra sedaner. Den 1998 Saturn S-serien ingår både säkerhet och prisvärdhet. Det kom utrustade med låsningsfria bromsar samt skivbromsar på alla fyra hjulen. Skivbromsar använder bromsbelägg som måste bytas eftersom de slitas ned. Några enkla sätt att berätta om dina bromsar behöver förändras är om du hör ett gnisslande eller ett gnisslande ljud när du kör eller när du bromsar. Saker du behöver
däck järn
Stoppklossar
Ordet jack
pallbockar
Hylsnyckel
Twine eller tråd
Tvingfäste
Visa mer Instruktioner
1

Lossa muttrarna på hjulen som du kommer att ta bort - antingen båda framhjulen eller båda bakhjulen. När du byter främre bromsarna, för att placera stoppklossar bakom bakdäcken hjälper till att hålla bilen från att rulla. Vid byte av bakre bromsarna, placera stoppklossar framför framdäcken. Sätt bilen i parken, men tillämpar inte en parkeringsbroms.
2

Satsa på domkraft under axeln eller ramskenan. Lyft upp bilen så att hjulet är mer än 2 inches från marken. Ställ in domkraften under axeln eller ramskenan för stöd. Sänk bilen på stödbenet. Ta bort de lossade hjulmuttrar och hjul.
3

Ta bort skruvarna på fästet med hylsnyckel. Monteringskonsolen är den metall halvmåne pjäs som sitter på rotorn och uppenbarades när däcket avlägsnades. Med garn eller tråd, hänga konsolen från undersidan av hjulet väl så det finns ingen press på bromsledningen.
4

bort bromsbeläggen. Bromsen sitter i fästet och hålls i med två små metallklämmor. Ta bort dessa klipp för hand och kuddarna ska lätt glida ut ur hållaren.
5

Placera en av de använda bromsbeläggen på bromsoket (cylindern i mitten av monteringsfäste) och klämma den C-klämman på den. Komprimera cylindern tills den är jäms med botten på fästet.
6

Montera de nya bromsbeläggen genom att skjuta dem i samma plats där de gamla var. Ställ metallclipsen tillbaka in bakom dem så att de håller dynorna i.
7

Bolt fästet tillbaka på rotorn. Ställ tillbaka hjulet på rotorn och dra åt alla klackarna fingrarna. Sänk bilen och dra åt alla klackarna med däck järn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57700.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.