Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hydraulisk broms och komponenter Koppling

Hydraulisk broms-och kopplings ger dig möjlighet att kontrollera bilens drift. Den hydrauliska bromssystemet kan du antingen bromsa hårt i en nödsituation eller att bromsa gradvis svar på trafiken. Hydraulisk koppling system ger ett medel för att frikoppla transmissionen från motorn i syfte att förskjuta utan målning kugghjulen. Ett hydrauliskt kopplingssystem eliminerar behovet av periodiska justeringar av kopplingen bindning. Mästare Cylinder

grundläggande delen för antingen ett hydrauliskt bromssystem eller ett hydrauliskt kopplingssystem är huvudcylindern. På vissa tillämpningar kan broms-och kopplingssystem använda samma huvudcylindern, utan på många bilar, har varje system sitt eget huvudcylinder. Det stora cylindern har en fluidbehållare som kan ingå i huvuddelen av huvudcylindern, eller det kan vara en plasttank monteras på cylindern. Den primära inre delen av huvudcylindern är kolven som rör sig fram och tillbaka i cylindern som svar till föraren trycka ner antingen broms-eller kopplingspedalen. Huvudcylindern omvandlar mekanisk rörelse av pedalen till hydrauliskt tryck för att bromsa eller frikoppla kopplingen.
Vätskeöverföring

Hydraulledningar överföra hydraulvätska under tryck från huvudcylindern för broms hjulcylindrarna och kopplingscylindern. En utjämningsventil, vilket kan vara integrerat med bromshuvudcylindern skickar reducerat tryck till bakhjulen. När bromsarna appliceras, är vikten av fordonet överförs till framsidan av fordonet. Den reducerat tryck gränser hjulet låsa upp på bakhjulen vid hård inbromsning. Kopplingscylindern omvandlar hydrauliskt tryck till mekanisk verkan och flyttar kopplingen throwout bär att koppla ur kopplingen för växling och stoppa fordonet. Broms hjulcylindrarna omvandlar hydrauliskt tryck till mekanisk handling att flytta bromsbackarna mot bromstrumman. På bilar med skivbromsar, omvandlar bromsoket hydraultrycket till mekaniskt tryck genom att pressa bromsklossarna mot rotorn.
Fluid Kontroll

en hydraulisk broms eller koppling systemet, är arbets medlet bromsvätskan. Ett hydraulsystem måste tätas mot luft och föroreningar. När kolven i huvudcylindern trycker mot bromsvätska, tvingas fluiden ut in i ledningarna och till de olika komponenterna. Detta system fungerar eftersom en egenskap av hydraulvätska är att den inte lätt komprimera till en mindre volym. Luftbubblor i systemet kommer att göra din broms eller kopplingspedalen känns grötig eller svampig eftersom luftbubblorna i bromsvätska komprimera. Utluftningsventil ventiler på vardera bromsen hjulcylinder eller slavcylinder kan du utföra en blödning procedur och ta bort luft ur systemet. På bilar med låsningsfria bromssystem (ABS), kommer den blödande förfarandet inkluderar blödning i ABS-styrenheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60787.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.