Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter TCM på en 2001 Chrysler

Ett sortiment av datorer krävs på moderna bilar för att göra de olika fordonssystem samverkar. Ibland en dator kan behöva bytas ut. Nämnda TCM, som styr överföring funktionerna åt i fråga gaspådrag och motorbelastning, är en av dessa datorer. TCM på en 2001 Chrysler är ganska enkel att byta ut och kan återgå till normal drift på fordonet. Saker du behöver
skiftnycklar
Däck järn
Small flatblade skruvmejsel
prybar
Hydraulisk domkraft
Jack står
Visa fler instruktioner
1

Sätt din bils nödbromsen på. Höj den främre delen av bilen med hydraulisk domkraft. Place jack står under chassit på varje sida av bilen. Sakta sänka bilen på pallbockar och se till att de är säkra. Öppna huven. Ta den negativa batteripolen med en skiftnyckel och lägg det åt sidan. Vänta minst fem minuter för att låta krockkudden kretsen strömlös innan du fortsätter.
2

Ta bort den vänstra främre navkapsel med en prybar. Lossa muttrarna som håller däcket på navet med ett däck järn. Dra av hjulet och lägg undan. Lossa skruvar som håller den svarta plasten stänkskyddet till den inre fender med en skruvmejsel. Några plast push-hållare kan förekomma. Ta bort dessa genom att försiktigt bända ut dem med en flatblade skruvmejsel. Dra den svarta plasten stänkskyddet tillbaka för att få tillgång till TCM. Det är den lilla rektangulära rutan med en 60-polig kontakt kontakt fäst vid ramen järnväg.
3

Undersök 60-polig kontakt som förbinder datorn med resten av bilen. En färgad kontakt hållare som ser ut som en plast tapp håller kontakten frisättningen av misstag lossnar. Ta den med skruvmejseln. Detta ger åtkomst till pluggen frigöringsmekanism för att avlägsna pluggen. Tryck och håll frisläppandet och försiktigt vicka pluggen sida till sida för att ta bort.
4

Skruva loss de tre skruvarna som håller fast TCM på ramen järnväg, med hjälp av en skiftnyckel och ta bort den från bilen.
5

Installera den nya TCM genom att skruva den på plats på ramen järnväg. Att kontakten ändarna av 60-polig kontakt är rena. Sätt i 60-polig kontakt och se till att det startas rakt i sockeln. Sätt tillbaka pluggkvarhållare.
6

Lay stänkskyddet på plats och fäst den med plast hållare och skruvar. Montera hjulet muttrarna och hubcap. Höj bilen, ta bort jack läktaren, och sänk bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62048.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.