Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man justera den bakre trumbromsar på en 1997 Chevy Cavalier

Den 1997 Chevy Cavalier presenterar bak trumbromsar som kan bli ojusterad grund av normalt slitage på bromsbackarna och trummor. Det är viktigt att hålla dem justeras eftersom fullständigt justerade bak trumbromsar bara ge cirka 25 procent bromskraft för framhjulsdrivna fordon. Det innebär att när de blir ojusterad, de främre bromsarna överkompensera vilket kan leda till för tidigt slitage på de främre kuddar och rotorer. Men som vissa GM-bilar, det finns ingen extern justering port hål i fästplattan för att justera de bakre trumbromsar. Saker du behöver
Däck blocket
Jack handtag
Jack
Jack står
Penetrerande smörjmedel
Dead-blås Mallet
Bromstrumma mätare
Spårskruvmejsel
Momentnyckel med sockel
Visa fler instruktioner
1

Placera ett däck blocket framför en (eller båda) av de främre däcken för att staga Cavalier på en nivå, hård yta. Se till att parkeringsbromsen inte är åtdragen.
2

Lossa de bakre hjulmuttrar lug (efter avlägsnande av navkapslar, om tillämpligt) 1/4-turn moturs med jack handtaget.
Sida 3

lyft långsamt ena bakre sidostycke i taget med domkraften och sedan stödja varje sida på en pallbock plats under ramen.
4

Helt ta bort muttrarna och sedan ta bort däcken.
5

Försök att ta bort trummorna genom att dra dem. Om de är fast till naven eller skorna, applicera en spray av penetrerande smörjmedel till passytan navets centrum och trumma. Låt smörjmedlet i blöt i flera minuter.
6

Strike ansiktet av trumman med den döda slag klubba nära centrum av navet utan att träffa klackelementen dubbar. Fatet 1/4 varv och fortsätta att slå det tills det lossnar från centrum av navet.
7

Avlägsna trumman. Om det har fastnat på skorna, använd en skruvmejsel för att bända bort det runt omkretsen av trumman tills du arbeta bort det (om det finns en djup ås längs den inre trummans omkrets, ta med den till en delar butik eller reparation möjligheten att ha det bearbetas).
8

Mät den inre diametern av trumman med en bromstrumma mätare. Använd insidan hornen på mätaren för att mäta bromstrumman.
9

Mät ytterdiameter bredden av bromsbackar med mätaren bromstrumman (hjälp utanför horn). Jämför måtten med varandra
10

Vrid star-hjul justering med spårskruvmejsel så det expanderar skorna utåt (eller inåt om det behövs, men inte troligt). Så att bredden på skorna är 0,030 -inches (0,76 mm) mindre än den inre diametern mätning av trumman (igen, engagerande trumman mätare för att mäta ytterdiameter bredden på skorna.
11

Byt trummor under skorna. Byt däcken och att hjulmuttrarna och mysiga muttrarna spola till navet med domkraft handtag.
12

Lyft ena sidan av Cavalier nog att ta bort stödbenet på respektive sida och sedan långsamt lägre den till marken. Upprepa för den motsatta sidan.
13

Vridmoment muttrarna i ett korsvis till 100 fot pounds med momentnyckel och uttag. Ta däcket blocket (s).
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57707.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.