Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter den främre Struts i en Toyota Tacoma 4WD

De främre stagen på din 4WD Toyota Tacoma arbete på ett liknande sätt till en MacPherson fjäderben på en bil, eftersom de dämpar rida på framför lastbilen och även möjliggöra en främre drivaxel att montera på den främre rotorn. Problemet är, om de går ut, har du stabilitetsproblem, bromssystem frågor och ojämnt däckslitage, vilket gör en billig fix i ett dyrt förslag. Om du märker att dina stöttor gå ut, är det bäst att byta ut dem så fort som möjligt. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Hex-head nyckeluppsättning
obestämd nyckel set
Spiralfjäder kompressor
Replacement strut
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp framsidan av fordonet med domkraft och fäst den på pallbockar. Fordonet ska vara helt säker på pallbockar innan du kryper under den. Ta bort de främre hjulen med däcket järn och placera dem åt sidan, ur arbetsytan.
2

unbolt botten av fjäderben från nedre länkarm med 3/8-tums Ratchet och uttag, sedan skruva isär toppen hos stöttan från ramen med hjälp av samma ratchet. Dra chocken av främre hjulupphängningen och placera den på marken.
3

Kläm våren kompressorer på staget så att de är jämnt fördelade runt våren. Dra ner våren kompressorer med 3/8-tums Ratchet och uttag, alternerande sidor på kompressorerna så att du jämt dra ner på våren.
4

Placera en hex-head nyckeln i hålet i mitten av staget genom locket, lossa sedan muttern på toppen med hjälp av en skiftnyckel. Avlägsna strut locket från staget och skjut staget ut från under spolen. Skjut in det nya staget in i spolen och dra åt locket tillbaka på staget med en skiftnyckel och en hex-head-tangenten.
5

Lossa fjädern kompressorer med 3/8-tums Ratchet och uttag, sedan ta bort dem från strut. Montera staget tillbaka på ramen och den undre styrarm med 3/8-tums Ratchet och uttag. Sätt tillbaka framhjulen och lägre bil utanför läktaren med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60166.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.