Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur tjänst en Stuck Bromsok Piston & Pad på en 1995 Accord

Om en av dina bromsok kolvarna har fastnat kan det orsaka ett antal frågor. Bromssträckan ökar på grund av den minskade bromskraften, och bilen kan också dra åt ena eller andra sidan när du sätta på bromsar. Om bromsarna har fastnat på, kan dynorna gör det svårt att flytta bilen, när du gör, kan du hitta dynan luktar brinnande och gnissel eller slipar högljutt. I vilket fall bör du reparera den så snart som möjligt. Saker du behöver
Jack
Jack står
rörtång
Hylsnyckelsats
Bromsrengöringsmedel
bromsvätska
Plaströr
Plastflaska
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna med rörtång men ta inte bort dem. Hissa upp bilen på domkraften och placera den på pallbockar. Ta bort muttrarna och ta bort hjulet.
2

Undersök bromsok och kuddar runt rotorn, med fokus på hur plattorna är monterade och på oket. Kontrollera bromsok kolv för korrosion. Du kan behöva dra tillbaka gummiskyddet. Använd platt skruvmejsel för att bända tillbaka. Om det finns rost på bromsok du behöver byta bromsok.
3

Undersök bromsbeläggen att kontrollera att de inte har fastnat och de är inte bindande. Om de verkar ha fastnat mot rotorn, ta bort bromsok bultar, svinga bromsok från rotorn och återställa dem i bromsoket. De är inte kopplade till bromsok med en bult. Om de är slitna bör du byta ut dem.
4

Öppna huven och kontrollera bromsvätskenivån. Även om detta inte medför bromsok för att hålla det kan orsaka bromsok att inte stänga korrekt och därmed orsaka bromsok att inte stänga runt hjulet. Om bromsvätskan är låg, lufta bromsarna. Placera plaströret runt bröstvårtan på bromsledningen och skruva nippeln lite. Fyll plastflaska med bromsvätska och lägg den andra änden av plaströret i bromsvätska i flaskan. Tryck på bromsen och du bör se bubblor komma ut i slutet av röret. Fortsätt att trycka på bromsen tills bubblorna stannar, dra åt nippeln och ta bort slangen och flaskan. Se till att du håller bromsvätska fyllts på, annars mer luft kommer in i systemet.
5

tillbaka hjulet och dra åt muttrarna. Sänk bilen från domkraften och dra åt hjulbultarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59032.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.