Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter rotorn i en Nissan Pathfinder

Om din Nissan Pathfinder verkar vara pulserande och ryser när du bromsar, men du vet att bromsok och bromsbelägg är i bra form, då är det dags att byta rotorerna. Rotorer behöver bara ändras om de blir slitna och kan inte återuppstått eller om de blir skev från överdriven bromsning. Alltid ändra dem i par för ens bromsprestanda. Instruktioner
Ändra rotorer i en 1989-1995 Nissan Pathfinder
1

Jack upp din Nissan Pathfinder med domkrafter och pallbockar. Blockera hjulen för att hålla din bil från att rulla medan du arbetar.
2

Ta bort monterade däcket med en hylsnyckel eller luft Ratchet. Ta bort bromsbelägg, bromsok och bultar samt vridmomentet medlemsländer.
3

Avlägsna fett locket från navet. Ta sedan bort sprinten och kronmuttern. Detta gör att du kan ta bort den gamla rotorn med bifogad hjulnavet.
4

Rengör eventuella korrosion eller skräp från området med en fuktig trasa. Applicera flersyftesfett navets oljetätningen läpp och sedan lägga den nya rotorn på plats med navet.
5

Montera ny rotor med navet på plats igen och sedan se till att hjullagren är i god form och smörj dem. Installera kronmuttern med en ny saxpinne och sedan ersätta fettet locket.
6

Sätt bromsbelägg, bromsok och bultar och vridmoment medlemmens tillbaka på hjulet montering med en momentnyckel. Sätt hjulanordning, däck och muttrarna igen och sedan upprepa den här processen för varje ny rotor.
7

Sänk bilen och dra åt muttrarna med momentnyckel eller luft Ratchet och pumpa bromsarna . Om bromsarna verkar svampig, lufta bromsarna och testa din Pathfinder igen för att kontrollera att installationen lyckades.
Ändra rotorer i en 1996-2008 Nissan Pathfinder
8

Stöd din Pathfinder med hjälp av en domkraft och fäst den på plats med pallbockar. Var noga med att placera domkraften så att vikten av fordonet ordentligt stöd.
9

Ta bort monterade däcket genom att lossa muttrarna och ta bort dem med en hylsnyckel eller luft Ratchet med en lämplig adapter.
10

bort bromsoket och häng upp den med mekaniker tråd för att förhindra bromsok från att bli bortkopplad från bromsledningen och att hålla den ur vägen när du byter rotorn.

11

Separera rotorn från hjulet församling. Om din Pathfinder rotorer är korroderade, måste du ta bort allt skräp från området med en fuktig trasa innan du sätter den nya rotorn på.
12

Installera den nya rotorn och dra åt fästskruvarna. Byt bromsok och bromsledningen till sitt ursprungliga läge och sedan kassera mekaniker tråd. Montera hjulet montering och däcket.
13

Upprepa denna process för att ersätta de andra hjulen och sänk bilen och dra däck muttrarna med momentnyckel. Väg testa din vägvisare för att kontrollera att installationen lyckades.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56985.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.