Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Om motorn Avfettning

Det finns många fördelar med att motorn avfettning, inklusive säkerhet. Om motorn läcker olja, avfettning motorn hjälper till att förhindra brand som oljan suger avgassystemet. Det ger också ett sätt att hitta svåra att hitta läckor. Det är också bra att hålla olja och fett bort av alla gummidetaljer och packningar som olja tenderar att reagera med gummi, vilket gör att den blir mjuk och upplösas. Fakta

Motor avfettning kan göras till ovansidan av motorn men motorn borde egentligen höjas tillräckligt för att göra undersidan som vanligtvis är den värsta för oljeläckage och att rengöra alla bussningar i suspension. Genom avfettning motorn och fjädring, så kommer det att bevara den övre och undre kontroll bussningar arm, krängningshämmare bussningar och länka bussningar stift, bussningar chock, power stövlar styrning och bussningar hårdare tag och motorfästen också.


Tidsplan

Motor avfettningsmedel tar vanligtvis 15 till 20 minuter för att arbeta på en motor som är vid driftstemperatur. Om motorn är mycket smutsigt, kan det ta två eller tre behandlingar i följd för att rengöra motorn och alla bussningar.
Typer

Det finns flera olika typer av avfettningsmedel på marknaden och det är bra att läsa etiketten innan du köper. Vissa är en vätskespray och vissa är skum. Alla dessa har varningar som att andas, hudkontakt, miljö, färg eller gummi komponenter, krom och plast. Välj en som inte är skadligt för gummi och plast, och, om möjligt, till färgen också. Den bästa motorn avfettningsmedel är skum.
Procedure

Lyft och stöd bilen på pallbockar. Lyft huven och låt motorn gå tills den når sin arbetstemperatur. Täck spolarna och datorer, inklusive ABS datorn och en annan dator som är placerad under huven. Använd plastkassar. Medan avfettning motorn avfettningsmedlet måste stanna i första hand på själva motorn och på alla bussningar som kan nås. Undvik att spruta avfettningsmedel eller vatten på luftrenaren. Blötlägg motorn ner från botten först och träffa alla gummidetaljer samt undersidan av motorn och transmissionen. På ovansidan spraya ventilkåpan och både insugs-och avgasgrenrör och låt det sitta i 15 till 20 minuter. Börja att spraya motorn med en högtrycksspruta från toppen först och sedan botten. Eftersom bilen sprutas ägna särskild uppmärksamhet åt avfettningsmedel få på färg och skölj den omedelbart. Avfetta så många gånger som behövs för att rätt resultat. När du är nöjd, ta bort plastpåsarna och starta motorn och låt den gå i ca 20 till 30 minuter tills det bränner bort alla rester av den återstående avfettningsmedel.
Fördelar
< p> Efter att ha kört bil för 50 miles, titta runt motorn. Oljeläckage ska kunna upptäckas, om inte, bara hålla kontroll (långsamma läckage kommer att ta ett tag att materialisera). De kommer att bli uppenbara och du kommer att spara pengar på reparation eftersom läckan är definitivt känt och mekaniker kommer inte att behöva ta tid att leta efter den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59880.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.