Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter skivbromsar bak i en Mercury Cougar

The Mercury Cougar är utrustad med antingen skiva eller trumbromsar i bak. Om din Cougar har skivbromsar måste du köpa verktyg T87P-2588 från Mercury återförsäljare för att ersätta dem. Läs vidare för att lära sig att utföra denna enkla broms jobb med denna specialiserade verktyg. Saker du behöver
spruta
domkraft
momentnyckel
spetstång
Nya inre och yttre bromsbelägg Review verktyg T87P-2588
luddfri trasa
gänglåsande agent
Bromsok slide fett
Visa fler instruktioner
borttagning
1 halv

Drain av bromsvätska från huvudcylindern. Använd en spruta och sätt in det i behållaren för att suga bromsvätskan. Ställ bromsvätskan åt sidan så att du kan byta ut den senare.
2

Lyft fordonet från marken med hjälp av en domkraft. Kontrollera att fordonet är stabil på alla sidor. Håll barn och djur borta från bilen medan det är från marken för att förhindra skada eller dödsfall.
3

bort hjulen från Cougar. Använd en momentnyckel för att lossa muttrarna. Ta av hjulen och ställ dem åt sidan, uppåt för att förhindra skador.
4

Ta ut sprinten och styrpinnen. Använd en tång nål näsa för att ta bort stiften.
5

Koppla bromsok lokaliseringstappen lock. Ta bromsok lokaliseringstappen med spetstång.
6

Rotera den bakre skivbromscaliper så att den inte blockerar bromsrotorn och förankringsplatta. Lämna bromsslangen intakt. Ta ut de inre och yttre skivbromsklossar.
Installation
7

Installera de nya skivbromsklossar använder den bakre bromsok kolv justering, verktyget T87P-2588, för att vända den bakre skivan bromskolven medurs. Detta kommer att göra det nödvändiga utrymmet att sätta dynorna.
8

in de inre och yttre skivbromsklossar. Flytta bromsoket över dynorna.
9

Torka lokaliseringstappen gängorna med en luddfri trasa för att ta bort fett. Applicera en droppe gänglåsning agent.
10

Smörj lokaliseringstappen hjälp skivbromscaliper slide fett. Montera tappen och dra åt den till 30 fot pounds med en momentnyckel. Sätt i guiden och sprintlåsen.
11

Byt hjulen. Dra åt muttrarna till 62 fot pounds med en momentnyckel. Dra åt parkeringsbromsen och pumpa bromspedalen flera gånger för att justera bromsarna. Sänk bilen och byt bromsvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56916.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.