Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsar på en Saturn

Bromsarna på din Saturn fyller en viktig funktion för din bil. När hydraultrycket tvingas genom ledningarna metall broms, skjuter den mot en kolv i oket som i sin tur trycker bromsbeläggen mot bromsskivan för att bromsa bilen. När bromsarna på din Saturn är 1/8-tums tjock, måste du kontrollera och byta ut dem. Saker du behöver
3/8-tums hylsnyckel med socket set
Gummiklubba
buntband
Tvingfäste
Skruvmejslar (spår-och Phillips) katalog Nya bromsbelägg och rotorer
Tire skiftnyckel
3-tons domkraft med 2 pallbockar
butik trasa
Bromsdelar renare
gänglåsningsmedel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Lossa muttrarna på förarsidan hjul med momentnyckel. Vrid nyckeln moturs 1/4 grad. Om du ska byta bromsar passagerarsidan, kommer du vill upprepa den här processen för passagerarsidan hjulet.
2

Jack Saturn upp, med hjälp av de främre jack punkter på fordonet. Den främre jack punkten kommer att ligga bakom radiatorn i mitten av fordonet. Placera domkraften under ramen av Saturnus och sänk ner den på läktaren.
3

Fortsätt att lossa muttrarna du börjat lossna på förarsidan, ta bort muttrarna och hjulen. Unbolt botten bromsok-montering bult och ta bort den. Lossa den övre bromsok montering bolt men ta inte bort den. Sväng bromsok upp från rotorn. Fäst det nedersta av bromsok till spiralfjädrar av suspensionen med buntband. Dra dynorna ur bromsok.
4

Placera ansiktet på den gamla bromsbelägg över bromsok kolv och sätta C-klämman över dynan och bromskaliperenheten. Dra åt C-klämman och tvinga kolven tillbaka in i bromsoket. Se till att gummi kolv boot veck dragspel stil i bromsoket och inte vrida eller rippa.
5

Montera nya bromsbelägg i bromsoket. Dynorna på din Saturn passar endast i 1 orientering. Återmontera bromsok och sätter på hjulet igen, dra åt muttrarna i ett korsvis. Till exempel, dra en lug nut och sedan dra åt muttern motsatsen till att 1. Installationen är den omvända för flytt.
6

Sänk bilen till marken och dra åt muttrarna med 100-fots lbs. Pumpa på bromspedalen för att återställa bromstrycket. Du kan behöva pumpa pedalen några gånger för att återställa trycket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57219.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.