Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man bygger en Chevy Engine

Denna artikel är riktad mot den enskilde med en grundläggande mekanisk kunskap och kommer att ge den viktigaste informationen och steg till framgångsrik återuppbyggnad av en Chevy motor. Efter dessa åtgärder kommer att resultera i en motor som är lika bra eller bättre än originalet. Instruktioner
1

Riv motorn ner till korta blocket, sedan ta kort block (motorblocket utan huvud, oljetråget och andra tillbehör), huvuden, vevaxel och kolvar till verkstaden. Berätta maskinisten som du vill ha den korta blocket varma tankas, uttråkad 30 överdimensionerade, magnafluxed för sprickor, med pluggar mässing frysa och nya cam påmonterade lagret.
2

Cheferna måste kontrolleras för sprickor, nya eller rekonditionerade ventilstyrningar, ventilerna måste vara trumkassetten, nya fjädrar med Ford paraply tätningar behöver installeras, och huvudet återuppstått. Använd Ford paraply sälar eftersom Chevy ger endast o-ringstätning medan Ford sälar ser ut som en SömnadFingerborg: metall med gummi inuti och en fjäder för spänning
3

Har vevaxeln. kontrolleras för sprickor i tidskrifter och rakhet samt rengöra ospårat ytor. Också har mic verkstad (åtgärd med en mikrometer) tidskrifter för att få den exakta storleken för lagren. Om maskinisten säger att veven behöver vridas, fråga hur mycket måste det skäras ned. Vevaxlar har ett tuffride material på tidskrifter för att göra dem extremt hårt så att smutsig olja eller andra föroreningar är inte så troligt att poängsätta veven och lagren. Denna tuffride är bara om de första tio-tusendels tum, så om han säger mer än tio måste tas bort, blir det ingen mer hårdhet i tidskriften och livslängd för lagren är kraftigt reducerad.
4

Ta stavarna storlek för veven eftersom de tenderar att spridas isär med hög körsträcka på stången bulten slutar och skulle ge ojämnt slitage annars.
5

Få en ny uppsättning kolvar, företrädesvis hypereutektisk, som är billiga men ger överlägsen livslängd. Har verkstaden montera kolvarna på stängerna. Också få den exakta oversize på tråkiga jobb så att du kan få rätt storlek kolvar och ringar. Också har maskinisten mic veven även om det är nytt så att de viktigaste och spö lagren kommer att vara perfekt.
6

Ställ motorn kort block på motorn stå och tvätta med diskmedel och vatten för att få alla utfyllnad av blocket. Blås blocket torr med en luftpistol och spraya insidan av blocket med WD40 och torka bort eventuellt överskott.
7

Vänd blocket och montera ramlager och belägga dem med STP olja behandling. Montera vevaxeln och locken bärande med rätt ordning -. Titta på siffrorna så att de går på rätt plats
8

Installera kamdrev på kammen och smörj loberna med STP installera sedan cam. Montera kamkedjan och se till att varumärkena laguppställningen. Montera locket kamkedjan.
9

Pour STP i oljepumpen så att den kommer att få ett förstklassigt snabbt. Montera fördelaraxeln och oljepumpen. Vrid motorn över till upprätt och smörj cylinderloppen med STP. Sänk lyftarna i en burk av olja och låt dem sitta i minst två timmar så att de kommer att avstå all luft och pumpa upp.
10

Montera kolvringarna på kolvarna med en ring installationsprogram för de två översta ringarna. Absolut säker på att alla luckor är förskjutna och bort från kolvbulten. Montera stången bäring på den första kolven och smörj den med STP, häll sedan oljan på ringen ytorna och montera ringen kompressorn. Montera två bitar av slang på stången bultarna så att de inte repar hålet. Montera kolven. Kontrollera att kolvarna är rätt orienterade med skåran på kolven framåt och stången änden mot framsidan eller baksidan av tidskriften. Montera vevstaksöverfallet med skårorna på lagren på samma sida och vridmoment specs.
11

Installera harmonisk balansaxel och remskiva och bult för att underlätta vridning av veven. Veva och se till att det inte finns något tvingande. Montera resten av tillbehören för avlägsnande och kom ihåg att dra åt huvudet med tre stadier av vridmoment med början från mitten rör sig utåt i ett X mönster för att inte förvränga huvudet.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59864.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.