Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Borttagning Bakre trumbromsar på en 92 GMC Truck

De verktyg som behövs för att ersätta de bakre bromsarna på 1992 GMC truck kan hittas i de flesta verktygslådor. Sysselsättningsgraden är hög, och du bör göra något av det underhåll som du kan själv att spara pengar på reparationer. Du kan slutföra detta projekt i ditt garage eller uppfart, och en person utan erfarenhet av att arbeta på lastbilar kan förvänta varje hjul för att ta ungefär en timme att slutföra. Saker du behöver
Automobile jack
rörtång
Jack står
Tänger
Skruvmejsel
Brake Tool Review Stålborste
Visa fler instruktioner

1

Park GMC lastbilen på en plan yta och placera stoppklossar bakom bakdäcken. Lyft trucken med bil uttaget. Ta bort muttrarna med rörtång och ta av hjulet från lastbilen.
2

Lossa equalizer parkeringsbromsen med broms verktyg nog att du enkelt kan dra bromstrumman av hjulet. Ta bort fjädrarna från avkastningen skon (den bakre skon) med bromsen verktyget. Skjut låsfjädern att använda tången samtidigt vrida den ¼-varv medsols. Dra skon av hjulet församling. Ta hållarfjädern på främre skon på samma sätt.
3

Ta justeringsmanövreringsdonet och justerdonsarmen från främre skon genom att dra ut det ur facket. Ta loss fjädern parkeringsbromsen och fjäderben med hjälp av tång. Rengör fästplattan och fjädrarna grundligt med hjälp av stålborste. Lossa spaken bakifrån skon med hjälp av tång för att lossa klämman. Korrekt kassera de gamla bromsbackarna.
4

Anslut spaken till den nya bakre bromsback. Montera skon till fästplattan och fäst den med låsfjäder och bricka genom att vrida den ¼ varv med tång. Placera den främre skon på fästplattan och fäst den med spärrfjädern och bricka, med hjälp av en tång för att trycka in den och vrid den ¼ varv.
5

Smörj spaken och fjädrar med broms smörjmedel. Smörj self-justeringen och vrid den hela vägen in in det i facket mellan bromsklossarna. Anslut returfjäder till var och en av bromsbackarna med hjälp av bromsen verktyget. Anslut kabeln parkeringsbromsen till bakbromsen skon. Anslut våren till början av bromsbackarna med bromsen verktyget.
6

Inspektera broms trumman och kontrollera spår och andra skador. Om det finns skador närvarande måste du byta trumma eller har det bearbetas smidigt på en bil verkstad. I vilket fall som helst, se till att rengöra trumman noga med broms del rengöringsmedel. Placera trumman över hjulaggregatet. Byt ut hjulet på bilen och dra åt muttrarna med rörtång.
7

bort stödbenet från under GMC och sänka lastbil till marken. Upprepa proceduren på det andra hjulet. Innan du kör trucken, se till att lufta bromsledningarna genom att ha någon pump pedal flera gånger och hålla det, medan du öppnar ventilen på hjulcylinder att släppa ut eventuell luft.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58837.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.