Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Verktyg för att arbeta på domkrafter

Hydraulik används allt omkring dig, från bromssystem i bilen till manöverdonet på en back-hacka. Medan de flesta hydrauliska applikationer använder den viskösa karaktären av olja för att utöva påtryckning, som i bromsarna, eller lyfta något med hydraulspakar, domkrafter använder kraften i hydrauliken och en spak för att lyfta något. Mest hydrauliska domkrafter är ganska enkla, men de kan behöva underhåll från tid till annan. Vanliga skiftnycklar

flesta domkrafter, som handdomkrafter, är grundläggande. De har mycket få synliga mekaniska komponenter, men det finns ofta en spak som används för att pumpa hydrauliskt tryck. Dessa monteras med typiska fästelement kräver gemensamt hittat skiftnycklar och verktyg butik. Racing domkrafter, som ibland kallas "speed Jacks" använder en mer komplex spak system som inte bara pumpar hydraulolja, men väcker hela jack ytan med en sax-hissanordning. Hastighet jack är benägna att kräva några fler verktyg. Om du inte vill få alla dina allmänna skyldigheten skiftnycklar, kommer din bruksanvisning lista sannolikt typen och storleken av varje verktyg som krävs för underhåll.
Tänger eller låstängerna

Hydrauliska domkrafter har en mekanisk anordning som används för att stänga den hydrauliska krets som gör att du kan höja eller sänka domkraften. Avslutas denna krets låser uttaget på plats. Dessa kretsar är ofta manövreras med en hand åt-maskin skruv, med två ergonomiska tummen flikar. Även om de kan fungera bra, ger de inte mycket inflytande. Så, det minsta av oxidation, kan smuts eller sot eller rost gör dem omöjliga att slå med fingrarna. Platt-käkförsedda tång eller vice grepp tång låsning används för att ge mer inflytande. Om de inte lätt bryta loss, spraya lite penetrerande olja på gängorna.
C-Clip Spridare

flesta av en hydrauliska domkrafter fungerande delar är interna. För att komma till fungerande delar, ta bort packningen. Packningen passar tätt till Chrome jack-stav, håller hydraulolja läcker. Dessa packningar är nästan alltid hålls på plats av en låsring eller c-klippet. Den c-klippet är en c-formad fästanordning, vanligen med två små hål på tips av C. Dessa hål är där för en c-clip spridare som är ett specialiserat verktyg som används för att ta bort dem. De ser ut som tång, men pressa dem faktiskt öppnar käftarna. När de små stängerna vid spetsen av spridaren placeras i c-clips hål, sprider det klippet, vilket gör borttagning möjligt. C-clips kan arbeta i omvänd också - lite spridning och några är komprimerade
Flat skruvmejsel

Fördela c-klippet är ofta inte tillräckligt för att ta bort. det att få tillgång till interna jack komponenter. När klippet sprids, det är mycket bra att ha en tunn, platt, standard skruvmejsel - eller annan plan nyfikna verktyg - för att infoga under c-klippet. När en liten nyfikna verktyg har införts under c-klippet, är det i allmänhet lätt att komma ut. Internals kan generellt arbetat med vanliga skiftnycklar, skruvmejslar och andra verktyg butik. Det blir förbi c-klippet som vanligtvis är den största utmaningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62220.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.