Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur byter jag tillbaka bromsbackar på en 2003 Honda Civic?

Den 2003 Honda Civic trumma bromssystem på bakhjulen för att stoppa fordonet. Den del av systemet som trycker mot trumman och upplever den mest slitage är bromsskon. Du måste byta bromsbackar helst ditt personnummer upplevelser bromsning problem som är en säkerhetsrisk. Byt alltid ut alla fyra skor igen broms på 2003 Civic när en av dem är slitna. Saker du behöver
Jack
Jack står
rörtång
Skruvmejsel
Tänger
mutterdragare
Ratchet
uttag
Brake cleaner
Visa fler instruktioner
1

Lossa de bakre muttrarna med en rörtång och sedan höja Civic bakre änden med en domkraft. Stöd bilen på pallbockar och blockera framhjulen. Lossa parkeringsbromsen och ta bort muttrarna helt. Dra av bakhjulen
2

Dra bromstrumman bort av axeln och skoenhet,. Om det inte glider lätt, se till att du helt har släppt handbromsen. Rengör trumman och bromsbackanordningen med broms renare innan du fortsätter.
3

Tryck spärrfjäder ned med en skruvmejsel. Rotera spännstiftet så att dess blad är i linje med slitsen i hållaren våren. Dra montering bromsvajer bort av fästplattan kopplar då returfjädern.
4

Dra parkeringsbromsen tillbaka kabeln våren och grepp kabeln med en tång. Håll fjädern komprimeras och koppla änden av kabeln från spaken. Sväng spaken ut så att det är borta från den bakre skon. Tryck gaffeln justerbulten ur sitt spår och separera de två bromsbackar.
5

Ta justeringsspaken och våren från ledande skon. Separera spaken och skon efter nyfikna öppna spärren för spaken. Placera en ny släpande sko på spaken sedan placera brickan över stiftet. Montera klämman, vilket gör att du crimp ändarna på klippet med tänger.
6

Rengör justerbulten med broms renare och smörj bulten och gaffeln med högtemperaturfett. Återanslut våren justeringsspak till ledande sko och placera spaken stiftet i hålet på skon från vilket den avlägsnades. Placera gaffeln i justerbulten i rätt kortplats på ledande bromsback. Se till att den ansluter till justering spaken.
7

Anslut övre returfjädern mellan de båda bromsbackarna. Bänd de nedre ändarna av skorna isär och ersätta klykan vid den andra änden av justeringsbulten i avsedd kortplats i bromsskon. Coat bromsskon kontaktytor fästplattan med högtemperaturfett.
8

ihop fjädern för parkeringsbroms kabeln och håll den i detta läge när du ansluter kabeln till armen. Placera aggregatet bromsvajer mot fästplattan och vara säker på att engagera skorna med de rätta spåren i kolvarna i hjulcylinder. Anslut returfjäder vid den nedre änden av skorna.
9

Sätt sträckorganen stift genom hålen i stödplattan och bromsskorna. Sätt tillbaka hållaren fjädrarna i sitt ursprungliga läge, och se till att den nedre returfjäder och parkeringsbroms kabeln är bakom förankringsplattan.
10

Placera trumaggregatet tillbaka på navet. Montera tillbaka hjulet och installera muttrarna. Upprepa processen för andra bakhjulet.
11

Använd en domkraft för att ta bort bilen från domkraften för att slutföra reparationen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58786.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.