Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Installera Baer Brake Rotorer

Baer gör några av de mest högpresterande broms skivor, belägg och bromsok inom fordonsindustrin. De är också i en klass för sig när det gäller rotor design med en unik perforerad konstruktion som kan få dig att tro att installationen för dessa rotorer skiljer sig från andra. Baer rotorer, dock installera mycket som alla andra rotorer, men det är väldigt bra att ha en servicehandboken för bilens specifika år, märke och modell innan du börjar. De bromssystem på de flesta personbilar är mer eller mindre samma, men en särskild handbok hjälper dig att undvika förvånad unik för din bil. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
stoppklossar
däck järn
Hylsnyckel
Torxnyckel
Tänger
Skruvmejslar
Twine eller bungee sladdar
Visa fler instruktioner
1

Ställ fordonet på en plan yta. Sätt den i "Park", men inte handbromsen. Kontrollera att rattstången inte är låst, och om fordonet har frivilligt fyra hjul eller fyrhjulsdrift, stänga av den.
2

Sätt stoppklossar bakom framhjulen om du ersätter bakre rotorer, eller bakom bakhjulen om du ersätter främre rotorerna. Om du ersätter rotorer på framsidan och baksidan, måste du göra hela processen på ena änden innan du kan börja på den andra änden. Addera 3

Skjut en våning domkraften under en fast del av ramen på slutet som du arbetar med. Jack bilen tills den är tillräckligt hög för att du ska kunna glida två pallbockar under axeln.
4

Sätt pallbockar under axeln och sakta sänka bilen på läktaren. Dra jack ut från under bilen.
5

Använd ett däck järn för att ta bort alla muttrarna från hjulet eller hjulen du arbetar på. Dra däcken av och ställ dem åt sidan.
6

Titta på bromsoket och se om det finns en tunn metalltråd som omger det som en bur. Om du ser detta, är det en anti-vibration enhet och det kan lätt tas bort med en tång, klara detta
7

Hitta bultarna som håller bromsoket på bromsok fästet.. Dessa kan täckas med plast eller gummi caps, i så fall drar dessa bort med händerna eller tång. Avlägsna bultarna med en hylsnyckel. Om du upptäcker att en hylsnyckel inte passar, kan en Torxnyckel krävas istället. När du tar bort bultarna, lämna bromsok på plats för ett ögonblick. Om du byter båda rotorerna på detta, upprepa detta steg på andra sidan.
8

Ta lite garn eller ett bungee rep och fäst den löst bromsok till underredet på bilen så att det kommer inte dingla med bromsledningen. Om du låter bromsok hänga, kan bromsledningarna skadas, vilket skapar en mycket farlig situation. Återigen, se till att du gör detta för varje rotor du ersätter.
9

Dra bromsbelägg ur bromsok fästet på varje rotor du ersätter. Dessa kan komma ut lätt med handen, men om de är fast till rotorerna, kan du behöva en skruvmejsel för att bända bort dem.
10

bort bromsok fästen från varje rotor du ersätter. De fästen kommer fästas med bultar, och de är vanligen av samma typ som de bultar som höll bromsoket på plats. De kanske inte vara av samma storlek, men så du kan behöva byta redskap på din socket eller Torxnyckel.
11

Dra gamla rotorer du byter bort av hjulet spindlar.

12

Skjut nya Baer rotorerna på hjulet spindlar.
13

Reverse steg 5 till 10 och följa dem på de nya rotorer. Allt installeras på samma ställe som förut, och i exakt omvänd ordning.
14

Jack upp i slutet av bilen så att den är ovanför domkraften och dra jack står ut och lägre bilen till marken.
15

Flytta stoppklossar till den andra änden av bilen och upprepa hela processen på den motsatta änden är rotorer om du byter dem också.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57197.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.