Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter hjulcylindern på en 1984 S-10 Pickup

Den 1984 Chevrolet S-10 var tillgänglig med en 1,9-liters rak fyrcylindrig motor, en 2,0-liters rak fyrcylindrig motor, en 2,2- liters rak fyrcylindrig motor och en 2,8-liters V-6. 1984 S-10 var utrustad med möjlighet till en tvåhjulig eller fyrhjulsdrift drivlina. De bakre bromsarna på 1984 S-10 var trumma stil bromsar, som innehåller skor, hårdvara, trummor och cylindrar hjul. Vid byte av hjul cylindrar som har spruckit eller läckt i bromstrumman, bör du byta ut alla trumbroms komponenterna när de blir mättade med bromsvätska. Saker du behöver
2-stoppklossar
Däck järn
Jack
2 pallbockar
Trumbroms verktygslåda
platt skruvmejsel
Nya bromsbackar
Ny hjulcylinder (er) från New bromstrumman (s) katalog Ny allt-i-ett bromsfjäder hårdvara kit
3/8-inch-drive, 12-punkt 1 1/8-tums socket
3/8-inch-drive förlängning, 6-inches eller längre
Linje skiftnyckel som
1/4-inch-drive ratchet
1/4-inch-drive djup brunn socket set
Hög temperatur bromsfett
1 burk aerosol bromsrengöringsmedel - per sida Sida 2 eller 3 runda brickor, större att hjulbultarna i diameter
dräneringskärlet
assistenten eller andra person
1/2 -tums-enhet momentnyckel
1/2-inch-drive hjulmutter socket
Visa fler instruktioner
hjulcylinder Borttagning
1

stoppklossar Placera hjulet framför båda framdäcken på S-10. Lossa de bakre lug nötter på lastbilen, med hjälp av ett däck järn. Höj bakdelen av trucken med hjälp av en domkraft. Place jack står under den bakre axeln hölje av lastbilen, omkring sex inches inåt från bakhjulen. Ta bort de bakre muttrarna helt, ta bort bakhjulen från lastbilen.
2

Ta bort den bakre trumman från den ena sidan av lastbilen för hand. Om trumman inte lossnar lätt för hand, ta den ovala gummiproppen från den bakre fästplattan, med hjälp av en platt skruvmejsel. Stick in skruvmejseln och justera de bakre bromsarna att backa skorna av trumman. Hit trumman mot framsidan av bilen sedan mot den bakre delen av bilen att driva skorna av trumman, med en gummihammare. Avlägsna trumman från trucken. Addera 3

Haka de primära och sekundära returfjädersystem från bromsbackarna, använder ett verktyg broms krok. Ta lastrummet ner fjädrar från bromsbackarna, använd en cirklande broms verktyg eller mutterdragare. Vänd håll ned våren mössa, samtidigt som du trycker nedhållaren stiftet från bakom fästplattan, så att tappen inte roterar. Vrid huven tills den ligger i linje med änden av stiftet, sedan långsamt släppa trycket på locket för att frigöra hold ner locket och våren.
4

Avlägsna ställdonet länken genom att höja påverkningshävstången och vrida fri länk stången. Ta jaget skaderegleraren våren, med ditt verktyg broms krok. Ta baren broms staget och själv justerskruv, genom att skjuta bromsbackarna isär. Dra stången och själv justerskruv för hand. Vrid bromsvajer nedåt, har att spaken bifogas. Avlägsna parkering klippet bromshandtaget från skon, med en skruvmejsel för att bända klippet lös. Ta skorna från baksidan av lastbilen.
5

Placera ett uppsamlingskärl under bromsaggregatet du arbetar på. Ta bromsledningen från hjulcylinder, med hjälp av en rad skiftnyckel. Om bromsledningen är korroderade eller rostiga, spraya linjen grundligt med penetrerande spray, och låt den penetrerande sprayen set i ca tio minuter. Tvinga inte bromsledningen montering av av hjulcylinder, eller du kommer att vrida eller knäppa bromsledningen. Vrid montering bromsledningen moturs för att ta bort den från hjulcylinder, har en gång genomträngande sprayen har tillräckligt med tid att arbeta.
6

Infoga två awls eller stift, 1/8-tums diameter eller mindre , in i de åtkomstluckor på hjulcylinder hållarklämman. Bänd båda låsflikarna på klippet utåt samtidigt och ta bort hållarklämman från hjulcylinder. Ta hjulcylindern från bromsen fästplattan, med hjälp av en platt skruvmejsel för att bända hjulcylinder löst av behov.
7

Spray hela fästplattan och spaken noggrant med aerosol bromsrengöringsmedel. Ta bort alla bromsvätska och slam från båda bromsdelar. Använd en stålborste för att rensa ut hjulcylinder monteringshålet, om det finns en överskottsmängd av korrosion nära eller runt hålet. Applicera ett tunt lager högtemperaturfett på kontaktpunkten för broms fästplattan, där du ser exponerad metall eller sliten färg på utombordaren sidan av plattan.
Hjulcylinder Installation

8

Installera den nya hjulcylinder på yttersidan av bromsen fästplattan, med bromsledningen monteringshål och luftningsskruven inåt. Installera den nya hållaren över hjulcylindern från den inre sidan av fästplattan, med en 1 1/8-tums 12-punkts-uttaget och förlängningen. Tryck uttaget och förlängningen mot fästplattan för att låsa nya hållarklämman på hjulcylinder.
9

Installera bromsledningen på den nya hjulcylinder, och dra åt den ordentligt med hjälp av en rad skiftnyckel. Montera hjulcylinder luftningsskruven på den nya hjulcylinder, om den inte installerats på fabriken. Vrid luftningsskruven för hand några trådar för att starta det, använd sedan en djup brunn 1/4-inch-drive hylsa och spärrskaft för att dra åt den trivsamma luftningsskruven. Med hjälp av en djup brunn hylsa och spärrnyckel hjälper till att du gör på kuk luftningsskruven och gängorna.
10

Montera spaken på den sekundära skon. Installera ett nytt klipp från din allt-i-ett kit för att fästa ihop de två delarna. Använd spetsen av en platt skruvmejsel för att driva det nya klippet på plats, tills den låser bromsen skon och parkeringsbroms spaken tillsammans. Anslut den primära bromsen skon till den sekundära broms sko, med hjälp av en ny egen fjäder justerskruv från din allt-i-ett-kit. Sätt in justerskruven mellan de två skorna, i exakt samma position som det togs bort från. Sprid de två skorna isär och över axeln flänsen.
11

Montera kabeln parkeringsbromsen på spaken längst ner, med hjälp av en tång om det behövs. Inspektera själv justerskruven och våren. Kontrollera att de två delarna inte vidrör varandra. Om de är rörande, justera själv justerskruven något för att flytta det bort från fjädern, eller ta bort fjädern och sätt tillbaka den i motsatt riktning. Sprid skorna och infoga parkeringsplats bar bromsen fjäderben och fjäder mellan de båda bromsbackarna. Den fjäderbelastade änden av staget vilar mot den sekundära skon, och den andra änden mot den primära skon.
12

Installera påverkningshävstången på den sekundära sko för hand, följt av drivtappen. Anslut returfjäder mellan påverkningshävstången och den primära skon, med ett verktyg broms krok om det behövs. Lyft den primära skon aning bort från stödplattan och installera länken parkeringsbromsen på skon. Vrid kopplingen med en tång och installera det på parkeringsbromsen påverkningshävstången. In den lilla returfjädern mellan den sekundära skon och drivtappen. Komprimera fjädern med en tång om det behövs, sedan in den mellan skon och pivot.
13

Installera nedhållaren stiftet genom sekundära inre sidan av fästplattan, genom den sekundära sko, påverkningshävstången och drivtappen. Installera ett nytt grepp ner locket på en av de nya grepp ner fjädrar. Grab båda delarna med en uppsättning flacktång näsa låsning. Håll stiftet från bakom fästplattan med fingret. Skjut nedhållande våren och locket på drivtappen, så att huvudet på tappen sticker ut genom locket. Vrid kåpan och fjädern med dina tång tills stiftet och locket bildar ett "+"-symbolen.
14

Skjut den primära skon mot stödplattan och installera nedhållande ping, vår och locket på samma sätt som du gjorde på den sekundära skon. Locket och våren kommer att vila direkt mot den primära skon. Installera nya primära och sekundära returfjädrar mellan de övre och nedre delarna av bromsbackarna. Set ena änden av varje fjäder i den sekundära bromsbacken. Sträck fjädrarna över och ställ in dem i det primära sko, med en syl. Använd en platt skruvmejsel spets för att trycka fjädern i den primära skon hålet om det behövs.
15

Installera en ny bromstrumma på bromsbackanordningen. Om bromstrumman inte kommer lätt gå över bromsbackarna, kontrollera justeringen av skorna på fästplattan och den nya hjulcylinder. Bromsbackarna bör vertikalt hållna på kolvarna i den nya hjulcylinder, på toppen av anordningen. Om inriktningen är korrekt, justera själv justerskruven för att få skorna mer inåt. Montera bakre vals.
16

Justera bromsbackarna utåt något om bromstrumman kan installeras på och av axelns fläns, utan motstånd från skorna. En liten bit av motstånd bör kännas när du installerar den nya trumman på skorna. Installera två är tre brickor över en av hjulbultar, sedan installera en enda tappmuttem att hålla trumman på plats.
17

Upprepa punkterna 1 och 2 om du byter hjulet cylinder på den andra sidan av trucken. Se till att du placerar din dropplåt under det andra aggregatet, innan du tar bort bromsledningen. Gå vidare till avsnitt 3 i detta projekt.
Luftning av trumbromsar
18

Öppna huven på bilen och kontrollera bromsvätskebehållaren. Fyll oljebehållaren med bromsvätska vid behov. Be din assistent att sitta i förarsätet i S-10. Placera din dropplåt under bromsaggregatet, på sidan av lastbilen som du ska börja blöda processen.
19

Öppna luftningsskruven med en skiftnyckel eller linje skiftnyckel. Be din assistent att trycka på bromspedalen långsamt till golvet i lastbilen och håll den. Använd verbala kommandon som "ner", "innehav" och "pump" med din assistent, för att göra den här processen gå smidigare. Dra åt bleeder tätt när din assistent håller pedalen i golvet i lastbilen. Upprepa denna process tre gånger på båda sidor om lastbilen, eller tills du märker några luftbubblor utvisas ur luftningsskruven. Flytta dräneringskärlet och tillbaka med dig till varje sida.
20

Kontrollera och fylla din bromsvätskebehållaren efter varje sida av lastbilen har blödde. Be din assistent att pumpa bromspedalen ca 10 till 15 gånger, eller tills pedalen är hård och svår att sänka. Be honom eller henne att hålla pedalen ordentligt. Öppna luftningsskruven och berätta för din assistent att trycka pedalen i golvet med tyngden av hans eller hennes fot och håll den. Stäng luftningsskruven när pedalen hålls på golvet i lastbilen. Upprepa detta steg tre gånger per sida.
21

Kontrollera vätskenivån i bromsvätskebehållaren, och råga. Installera fluiden behållarlocket. Blödning är klar när din assistent har en pedal fast broms och båda avluftningsskruvarna är stängda. Dra åt avluftningsskruvarna ombonad med din nyckel. Spraya de inre sidorna av båda fästplattorna med broms renare, med dräneringstråget under sidan du sprutar. Ta bort överflödiga droppar bromsvätska fästplattorna.
22

Avlägsna enda tappmuttem och brickor från klacken stud, på båda sidor om du bytt båda hjulcylindrarna. Montera de bakre hjulen på lastbilen och dra åt muttrarna ordentligt, med ett däck järn. Höj lastbilen bort av pallbockar och ta bort båda montrar från under lastbilen. Sänk S-10 till marken och dra åt muttrarna till 81 foot-pounds om du har vanliga hjul, eller 100 foot-pounds om du har de valfria hjul. Använd en 1/2-inch-drive momentnyckel och uttag för att dra åt muttrarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59364.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.