Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man mäter Bromsbelägg

bromskloss bromsbelägg slits ner med varje nedtryckning av bromspedalen. Obevakad foder slitage lämnar metalldelarna under att gnugga ihop och skada bromssystemet. Bromsarna fungerar mest effektivt med en viss mängd foder som finns kvar på bromsbeläggen. Dynorna skall bytas ut en gång bromsbeläggets sjunker under höjden rekommenderar tjänsten. Mät dina bromsbelägg regelbundet, eller be en kvalificerad mekaniker för att kontrollera dem för dig att säkerställa kvaliteten på bromsarna. Saker du behöver
Jack
rörtång
Open end skiftnyckel satt
Hammer
skjutmått
Visa fler instruktioner
1

Set parkeringsbromsen och lyfter bilen i ett hörn med en domkraft. Ta bort alla nuvarande navkapsel och lossa muttrarna med rörtång. Ta däcket och fälgen off.
2

bort bromsbeläggen från bromsoket genom att lossa fästskruvar med en öppen fast nyckel, eller genom att peka ut hållaren stiften på skivbromsar med en hammare.

3

Mät beläggen genom att visuellt jämföra dem med tjockleken av plattorna drar tillbaka dem. Ta en exakt mätning med skjutmått om beläggen är tunnare än fästplattorna.
4

Mät den exakta tjockleken av bromsbelägg pad med skjutmått. Stäng käftar bromsok på beläggen på flera ställen för att se om de faller under den lägsta säkra tjocklek på något ställe. Tillverkarna anger säker pad tjocklek, men i allmänhet minst 3/16 av en tum behövs för lyhörd bromsning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57808.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.