Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man reparerar en termometer i en Chevrolet Venture Motor

Termometern i en Chevrolet Venture motorn kallas också en termostat, och det reglerar kylvätskeflödet i motorn genom att öppna och stänga beroende på temperaturen på kylvätskan. Tyvärr är dessa icke-utbytbara komponenter, och kan inte repareras. Lyckligtvis är en ersättning termostat billigt, och installerar en ny tar inte mycket tid. I själva verket kan du byta ut en termostat i under en timme med rätt verktyg. Saker du behöver
Kylvätska dräneringskärlet
platt skruvmejsel
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Byte termostat
Byte termostat packning
tätningsmedel
Straight razor blad
50-50 förspädd kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Sätt pannan kylvätska rinna under kylaren. Låt Venture sitta i några timmar för att låta motorn svalna och kylmediet temperaturfall. Öppna dräneringsventilen på kylaren med händerna och tömma kylaren i kylvätskan tråget.
2

Unbolt övre kylarslangen från termostathuset ligger på toppen av motorn med platt huvud skruvmejsel. Unbolt termostathuset från motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag, sedan dra upp och bort från motorn. Ta ut termostaten, sedan skrapa bort eventuellt kvarvarande packningsmaterial på motorn med rak rakblad.
3

Sätt en kappa på tätningsmedel på båda sidor om ersättande Termostatpackning. Montera packningen och ersättande termostat i motorn, sedan skruva fast termostathuset till motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag.
4

tillbaka övre kylarslangen till termostathuset med platt skruvmejsel. Öppna kylarlocket och fyll kylaren med hjälp av 50-50 förspädd kylvätska. Slå på motorn och låt Venture värme upp till normal arbetstemperatur. Låt den svalna igen, sedan fylla kylaren om den behöver något mer 50-50 förspädd kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61677.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.