Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en 1998 Ford Contour bränslepump

Bränslepumpen på en 1998 Ford Contour överför bränsle mellan bränsletanken och bränsleinsprutningssystem på insugningsröret. Detta är en viktig uppgift, eftersom insprutningssystemet kräver bränslet kommer in i systemet vid ett visst tryck, annars kommer det inte att fungera korrekt. När pumpen går ut, kommer bilen inte att kunna springa och du ska vara fast var du har parkerat. Lyckligtvis avlägsna bränslepumpen är inte särskilt svårt, och processen kan göras på ungefär en timme. Saker du behöver
mässingsdorn
Brass hammare
Bränsletrycksmätare
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1 < p> Öppna bakdörrarna. Titta i skarven mellan sittdynorna för att hitta de bultarna som håller stolen till bilen. Unbolt botten sittdyna med 3/8-tums Ratchet och uttag, dra kudden ur vägen för att avslöja bränslepumpen.
2

Pop huven och lokalisera rail bränsleinsprutning på den övre delen av motorn. Anslut bränsletrycksmätaren till schraderventilen på Rail. Tryck övertrycksventilen på mätaren för att släppa på trycket i systemet. Koppla bränsletrycksmätaren och installera locket på schraderventilen.
3

Ta av plastlocket runt bränslepumpen med händerna. Koppla selar på bränslepumpen med händerna. Tryck in flikarna på bränsleledningarna och dra dem bort från bränslepumpen.
4

Placera mässingsdorn på ringen som låser bränslepumpen till bensintanken. Hammer slutet av avdriften med hammaren tills ringen poppar av av bränslepumpen. Lyft bränslepumpen upp och ut ur bensintanken och låt den rinna av innan du drar ut den ur bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60524.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.