Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter trumbroms Skor

Så gott som alla fordon tillverkade fram till mitten av 1970-talet används trumbromsar på alla fyra hjulen. Men de flesta moderna bilar använder skivbromsar på fordonets front och trumbromsar på baksidan bara. Trumbromsar fungerar när den interna bromsbackar tryck ut mot en trumma som roterar med hjulet. Bromsbackarna på dina trumbromsar tar så småningom slut och måste bytas. Saker du behöver
hydraulisk domkraft
Jack står (2) katalog rörtång
Bromsfjäder tång
bromsback borttagningsverktyg
Replacement bromsbackar
Visa mer Instruktioner
en

Höj fordonets bakre del med en hydraulisk domkraft. Placera pallbockar under varje sida av bakaxeln. Sänk hydrauliska domkraften så att den bakre delen av fordonet stöds av domkraften.
2

Avlägsna muttrarna från bakhjulen med en rörtång vänt i en moturs riktning. Ta bort drivhjulen från fordonet och ställ dem åt sidan. Skjut bromstrumman bort av de bakre hjulnaven och ställ dem åt sidan.
3

Arbete på en sida av fordonet vid en tidpunkt. Leta båda bromsbackarna på höger och vänster sida på hjulnavet. Lokalisera bromsfjädern sko avkastning som förbinder de två bromsbackarna på toppen av hjulnavet. Ta bromsfjädern skon avkastning genom att placera en tång bromsfjädern över i slutet av våren. Dra på tången för att sträcka fjädern tills den kan hakas av från bromsbackarna. Ta bort fjädern och ställ den åt sidan.
4

Placera en broms verktyg sko borttagning över cirkulära bromsback hållarklämman, beläget i centrum av varje bromsback. Tryck ner verktyget och vrid den moturs. Ta bort verktyget, hållarklämman, och fjädern bakom klämman och ställ dem åt sidan. Upprepa detta steg för båda bromsbackarna.
5

Dra bromsbackarna från hjulnavet och kasta dem. Placera nya bromsbackar i samma position som den gamla skor, och se till att stiftet hållarklämman fäster skjuter genom monteringshålet i mitten av bromsbackarna. Placera fjädern och hållarklämman över stiftet och placera bromsen verktyget sko borttagning över klippet. Tryck ner verktyget och vrid det medurs tills clipset snäpper på plats.
6

Placera kroken på den ena änden av returfjädern i hålet på toppen av en av bromsbackarna. Använd tång bromsfjäder att sträcka fjädern tills haken i den andra änden av fjädern är placerad i hålet på toppen av den andra bromsbacken. Skjut bromstrumman tillbaka över navet.
7

Upprepa ovanstående steg för den andra bakhjulet. Byt hjulen och dra åt muttrarna med en rörtång i medurs riktning. Lyft den bakre delen av fordonet med en domkraft och ta bort domkraften från under bilen. Sänk bilen och avlägsna hydraulisk domkraft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57854.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.