Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

DIY Toyota bromsservo

Bromskraftförstärkaren på en Toyota ökar kraften appliceras bromsarna och minskar avståndet bromspedalen måste färdas. Om din bil kräver överdrivna försök att sakta ner, och bromsarna endast kopplas in när pedalen är mot golvet, behöver din bromsservon sannolikt att ersättas. Plats

bromsservon är placerad på förarsidan av brandväggen, bakom huvudcylindern. På vissa modeller kan vara delvis täckt av vänster framskärm. Det är en stor cylinder ansluten till motorn med en vakuumslang.
Removal

Ta bort de fyra muttrarna som ansluter bromsservon till huvudcylindern och skjut försiktigt huvudcylinder framåt. Var försiktig så att du inte skadar ledningarna stål broms som är knutna till huvudcylindern. I kabinen, kopplar bromsstången pedal tryck genom att ta bort klämman och urkoppling riggniten. Lossa fjädern klämman som ansluter vakuumslangen till bromsservon och demontera vakuum linje. Ta sedan bort de fyra muttrarna som ansluter bromsservon till brandväggen. Avlägsna booster från fordonet.
Installation

Rengör packningsmaterial från monteringsytan på brandväggen och sätta en ny bromsservo packningen på plats. Släpp booster på plats och sätt tillbaka de fyra muttrarna som håller fast den. Sätt tillbaka vakuumslangen till bromsservon och installera om våren klämman som håller den. Flytta inuti passagerarutrymmet kabinen. Återanslut bromsstången pedalen tryck och installera om sprintbulten och fästklammern. Montera en ny packning mellan bromsservon och huvudcylindern och skjut huvudcylindern i läge mot ansiktet på bromsservon. Sätt tillbaka de fyra muttrarna som håller fast den. Kontrollera vätskan i huvudcylindern och fylla den om något var förlorat.
Blödning bromsarna

Slå på motorn och tryck på bromspedalen. Om bromsarna känns svampiga, måste du lufta bromssystemet. Lyft bilen och ta bort hjulen. Börja med hjulet längst bort från huvudcylindern, på de flesta fordon kommer detta att vara den högra bakre. Leta luftningsskruven på bromsoket eller hjulcylinder. Har en assistent håller ner bromspedalen medan du vrida skruven för att öppna den. Var noga med att inte lägga för mycket stress på luftskruven - du kan bryta den. Placera en längd av plaströr över skruven och sänk den andra änden av röret i en burk av bromsvätska. Leta efter bubblor i vätskan som flödar ut ur röret. Se till att röret är nedsänkt i bromsvätskan vid alla tidpunkter. Dra åt skruven och ha assistent pumpen bromspedalen. Fortsätt tills det inte finns fler bubblor i fluiden. Upprepa denna process på de andra hjulen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57299.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.