Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort de bakre trumbromsar på en 2005 Sebring

Den 2001 Chrysler Sebring var utrustad med skivbromsar fram och bak trumbromsar. De bakre trumbromsar på 2001 Sebring inkluderar bromsbackar, hårdvara och fjädrar, bromstrummor och cylindrar hjul. Byta ut delar bromstrumma ska lägga styrka till hela bromssystemet på bilen. Den 2001 Sebring var utrustad med en 2,7-liters V-6 motor i basmodellen, med en valfri 3,0-liters V-6 motor tillgänglig. Byte av alla delar i congruity på båda sidor av fordonet, kommer att lägga stabilitet till den bakre bromssystemet. Saker du behöver
Däck järn
Ordet jack Sida 2 pallbockar
platt skruvmejsel
Bromsfjäder verktygslåda
Ny allt-i-ett-maskin-kit
Ny själv justeringsfötter kit
Nya bromsbackar
nytt hjul cylindrar (valfritt) katalog Ny broms trummor (tillval) katalog 1/2-tums enhet momentnyckel och hjulmutter socket
Assistant (för bromsluftning endast)
Visa fler instruktioner
trumbroms bak Anvisningar för byte
1

Lossa bakre hjul muttrarna med ett däck järn. Höj den bakre delen av Sebring med en domkraft. Placera domkraften under bakaxeln tvärbalk. Sänk bilen på domkraften. Ta bort de bakre hjul muttrarna helt, ta bort bakhjulen från Sebring.
2

Ta bort skruven bromstrumman med en stjärnskruvmejsel eller Torx bit handen drivrutin. Ta bort de bakre valsarna från bromsenheten för hand. Om trummorna inte lossna lätt för hand, avlägsna gummiproppen från baksidan av bromsen stödplåten. Sätt en platt skruvmejsel i hålet i fästplattan, och justera själv inställningsratten på bromsen uppåt för att lossa bromsbackarna från inuti trumman. Tryck på trumman på sidorna till fram och bak på bilen, för att ytterligare lossa skorna. Ta bromstrumman.
3

Ta skon-till-hävarmsfjädern mellan bromsback och justerdonsarmen, med hjälp av en broms verktyg fjäder plockning. Avlägsna justeranordningen från mellan de två bromsbackarna. Avlägsna spärrfjäder från botten av båda skorna, med fjädern pick verktyget.
4

Avlägsna bromsskon nedhållande fjädrar och mössor, med användning av en cylindrisk broms verktyg eller mutter drivrutin. Vrid huven tills skåran i locket ställer upp med den tillplattade huvudet av fasthållaren stift. Släpp locket och dra ut stiftet av den bakre delen av bromsanordningen för hand. Upprepa detta steg för att dra nedhållarfjädern bort av andra bromsback.
5

bort spaken från den bakre skon med en platt skruvmejsel. Öppna hållaren på parkering spaken och ta bort spaken från tappen på skon. Ta det hästskoformade hållaren helt från bromsback, och ta bort stiftet från skon för hand. Ta bort bromsbackarna helt från fordonet.
6

Inspektera hjulcylinder för skador eller sprickor i gummistövlar, på båda ändarna av cylindern. Om stövlar är spruckna alls behöver hjulcylinder som skall ersättas. Dra ihåliga skruven ihop den bakre av hjulet cylinder med en linje skiftnyckel. Avlägsna bromsledningen från cylindern. Ta bort de två cylinder-montering bultar med en spärr och uttag. Installera en ny hjulcylinder, och dra åt bultarna ombonad med din Ratchet och uttag. Montera bromsledningen och banjo bult och dra åt ordentligt banjoskruven.
7

Sätt ett parkeringsbromsspaken stiftet i en av de nya bakåtvända skor, enligt det riktade brev stämplat på skon. De bakåtvända skor har en "L" för att indikera förarsidan, eller "R" för att ange passagerarsidan, eftersom de är utformade för att passa endast en sida av bilen. De primära (främre) skor har inga bokstäver, och kan gå på båda sidor. Sätt i hästskon klippet på stiftet, och använda din platt skruvmejsel för att låsa klämman och pinnen i place.Install spaken på tappen, och installera hela församlingen på bilen.
8 < p> Sätt i nedhållande stift för den bakre bromsbacken genom fästplattan och bromsskon. Montera fjädern på stiftet, följt av nedhållande cap. Vrid locket med en cylindrisk broms verktyget tills skåran i locket och hold-down stift bildar ett "+"-form. Installera framåtvända skon och nedhållarfjädern. Montera den nedre returfjäder mellan de två bromsbackar, med ett verktyg fjäder plockning.
9

Installera justeranordning mellan de båda bromsbackarna. Installera sko-till-hävarmsfjädern mellan bromsskon och justerdonsarmen, med hjälp av pick verktyget. Installera den övre returfjädern mellan de två bromsbelägg, med hjälp av pick verktyget för att ställa våren.
10

Inspektera dina bromstrummor för svår gropbildning eller mejsling på insidan av trumman. Mät diametern på trummans öppning med ett måttband. Om trumöppningen är mer än 9 1/8 inches över, måste bromstrumman som skall ersättas. Installera en gammal eller ny bromstrumma över nya bromsbackar. Sätt i trumman fästskruven och dra åt skruven för hand, med hjälp av en stjärnskruvmejsel eller Torx bitars drivrutin.
11

Upprepa steg 2 till 10 för att slutföra trumbromsen byte på den andra sidan av Sebring. Fortsätt till den andra delen av detta projekt för blödande instruktioner, när du har avslutat installationen av hela bakre bromsarna och trummor. Om du inte byta de bakre hjulcylindrarna, bortse från detta steg och gå vidare till steg 12.
12

Installera de bakre hjulen och dra åt muttrarna ordentligt, med ett däck järn. Höj den bakre delen av Sebring off av jacket står, och ta bort läktaren underifrån bilen. Sänk Sebring till marken och dra åt de bakre muttrarna med 100 foot-pounds, med en 1/2-tums skiftnyckel vridmoment och uttag.
13

Sitt i förarsätet i Sebring. Pumpa på bromspedalen långsamt två gånger. Starta Sebring, och placera foten på bromspedalen. Engagera den bakre handbromsen och därefter lägga i backväxeln eller "R" på skiftindikeringen. Släpp bromspedalen långsamt och låt Sebring rulla bakåt en aning med parkeringsbromsen ilagd. Denna metod för att backa med handbromsen på, kommer automatiskt att ställa in spänningen för ditt nya bromsbackar och trummor. Stanna bilen och sätta bilen i parken. Stäng av bilen av och ur parkeringsbromsen. Addera Blödning bakbromsarna
14

Be en assistent för att sitta i förarsätet i Sebring. Instruera din assistent att trycka på bromspedalen helt till golvet i bilen och håll den intryckt. Öppna luftningsskruven på baksidan av hjulet cylinder med en linje skiftnyckel. Låt luften att fly bromsledningen. Upprepa detta steg tre gånger på båda sidor av Sebring, att blöda stora luftfickor ur bromsledningarna.
15

Instruera din assistent att pumpa bromspedalen långsamt tills pedalen blir stel och hård att pressa. Instruera din assistent för att hålla trycket på bromspedalen när den färdas på golvet i bilen. Öppna luftningsskruven och släppa luften ur bromsledningarna. Stäng luftningsskruven tätt. Instruera din assistent att släppa pedalen. Upprepa detta steg tre gånger på båda sidor av bilen, eller tills ingen mer luft kommer ut ur bromsledningarna medan blödning.
16

Installera de bakre hjulen och dra åt muttrarna tätt, med ett däck järn. Höj den bakre delen av Sebring off av jacket står, och ta bort läktaren underifrån bilen. Sänk Sebring till marken och dra åt de bakre muttrarna med 100 foot-pounds, med en 1/2-tums skiftnyckel vridmoment och uttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59347.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.