Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så här kontrollerar Rotor, klave och Förslitningsindikator

: Din bil bromssystem är en av de viktigaste komponenterna i bilens säkerhet. Korrekt kontroll och underhåll är avgörande. Med lite kunskap och några verktyg som du kan kolla rotorn, bromsok och slitage indikator för att garantera säkerheten för ditt bromssystem. Instruktioner
1

Lossa hjulmuttrar lug och höja fordonet på en uppsättning pallbockar. Avlägsna hjulet och installera om hjulmuttrarna håller rotorn eller skivan på plats. Ta bort bromsoket. Efter avlägsnande bromsok monteringstapparna, avbryta bromsok med en bit tråd, ur vägen. Låt inte bromsoket hänga med slangen och se till att slangen inte är vriden eller kläms.
2

Kontrollera visuellt rotorn, eller skiva, yta för poängsättning eller andra skador. Om det finns djupt scoring eller räffling på rotorn eller skivan, kommer det troligen att behöva bytas ut. Var noga med att kontrollera båda sidorna av rotorn, eller skiva för skador. Kontrollera hjullagren att säkerställa att de är korrekt installerade.
3

Kontrollera rotorn, eller skiva, springa ut. Detta kan göras med en mätklocka placerad en halv tum från kanten av rotorn, eller skiva. Ställ in indikatorn på noll och vrid rotorn eller skivan. Det bör inte överskrida den tillåtna springa ut tid som anges i bilens instruktionsbok. Om den gör det, bör det vara återuppstått genom en mekanisk verkstad. Märke till slitageindikator placerad på basen av bromsok
4

. Detta är ett fönster som visar slitaget på dina bromsbelägg. Notera hur nära slitageindikator är till rotorn, eller skiva, som anger bromsarna behöver förändras.
5

Inspektera broms slang efter läckande, skador, sprickor eller andra problem. Om det finns problem, byt ut slangen. Om inte, lämna som är och gör en anteckning att kolla igen på din nästa bromsundersökning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56827.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.