Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar en kulled på en 1973 Camaro

kullederna på din 1973 Chevrolet Camaro är svängpunkterna för styrningen knogarna i bilen. Varje sida har två, en övre och en nedre kulleden. Styrspindeln är upphängningskomponent som är mellan dessa två kulleder. Det har också spindeln för framhjulet att snurra på. Installera en ny kulled på 73 Camaro är ett jobb du kan göra i din trädgård i ungefär två till tre timmar. Saker du behöver
Jack
stödbenet
träkloss
Avbitare
rörtång
Wrench in
Hylsnyckelsats
Ratchet
Pickle gaffel
Hammer
Momentnyckel
Kulled press
New kulled Sida 2 stoppklossar sälja Grease gun
WD-40 smörjmedel (tillval) katalog Skyddsglasögon

Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på däcket på den sida du kommer att arbeta på genom att vrida dem moturs med rörtång. Bara lossa dem tills du kan vända dem för hand, men ta inte bort dem.
2

Placera stoppklossar framför och bakom ena bakhjulet. Placera domkraften under ramen på framsidan av bilen bakom ratten där du kommer att arbeta. Lyft bilen tills framhjulet rensar marken. Placera domkraften stå under ramen och sänka bilen på ställningen. Placera domkraften under kontroll armen, och höja uttaget precis tillräckligt för att stödja armen.
3

Vrid ratten hela vägen till en sida för att exponera kulledstappen och mutter . Räta sprinten på kronmuttern och ta bort den.
4

Lossa muttern på nedre bollen stud 1:59 varv. Sätt i ättikslag gaffel mellan styrspindeln och styrarmen. Slå ättikslag gaffeln kraftigt med hammaren tills knogen rör sig fritt.
5

Ta bort muttern från bollen stud. Dra upp och ut på undersidan av däcket för att ta bort kulledstappen från styrspindeln. Avlägsna däcket genom att vrida lug moturs nötter. Du kan behöva använda rörtång för detta.
6

Lyft den övre styrarmen och placera en träkloss mellan den övre länkarm och ramen. Vara noga med att inte sträcka bromsledningen.
7

Tryck kulleden ur den undre länkarm med kulleden pressen.
8

Ta kulleden pressen från kontrollgruppen. Öppna käften av pressen och bläddra runt. Placera den nya kulleden i den nedre styrarmen och tryck in den med hjälp av verktyget. Se till att hålet i tappen för sprinten är vänd framåt och bakåt.
9

Ta bort eventuell rost och smuts från kulledstappen hål. Lyft nedre länkarm och ta bort block av trä. Sänk styrningen hålet knoge stud över bollen stud.
10

Tråd kulleden muttern på bulten genom att vrida den medsols för hand. Dra åt muttern till 83 foot-pounds. Sätt i saxsprinten mellan kronmuttern och genom hålet i kultappen. Om hålen inte rada upp, dra åt muttern för att göra dem laguppställningen.
11

Installera en smörjnippel (kallas även smörjnippeln) genom att föra in den i öppningen på undersidan av kulled och vrida den medurs. Dra den med en 5/16-tums skiftnyckel till cirka 20 foot-pounds. Lube kulleden genom att sticka in spetsen på smörjmedelsprutan i smörjnippel, och fylla kopplingen tills fett kommer ut från under gummit kupolen.
12

Sänk domkraften under kontroll armen och plats det under ramen av stödbenet.
13

Byt framdäcket, rada upp låsklacken hålen med klacken dubbar. Montera muttrarna för hand, vrida dem medurs tills fingrarna. Lyft bilen med domkraften och dra domkraften sticker ut. Sänk bilen tills däcket vidrör marken. Dra åt muttrarna genom att vrida dem medurs med rörtång till cirka 60 till 70 foot-pounds. Sänk fordonet och ta bort jack.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61434.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.